Ingezonden persbericht

Mantech en KBL: Sterk partnership voor twee jaar durend implementatieproject

Project maximaliseert voor financiële topspeler KBL de toegevoegde waarde van IT-systemen

Bunnik, 17 december 2001 - Kredietbank Luxembourg (KBL) heeft een overeenkomst gesloten met ManTech Systems Solutions Corporation (MSSC) voor een grote, maximaal twee jaar durende database-implementatie. ManTech gaat voor KBL, het hoofdkwartier van het internationale netwerk van banken en financiële instellingen op het gebied van private banking, de bestaande IDMS-databases converteren naar DB2. Met de overstap naar DB2 wil de bank zich verzekeren van de beste ondersteuning bij haar constante verbetering van de management tools en de kwaliteit van de dienstverlening aan haar internationale cliëntèle van private en institutionele beleggers.

Tijdens het selectietraject bleek ManTech als enige een oplossing te bieden voor de complexe dataconversie. "De professionele aanpak van ManTech gedurende het pilot-project was voor ons overtuigend genoeg om met hen in zee te gaan," aldus Jean-Luc Martino, hoofd van KBL IT. "Daarnaast waren er ook financiële afwegingen. Dit is het grootste IT-project van KBL tot nu toe, dus we wilden er meer dan 100 procent van overtuigd zijn dat we de juiste keuze maakten."

Als het project is afgerond zal DB2 de belangrijkste mainframe database bij de bank zijn. Het aantal databasemanagement-systemen zal sterk zijn teruggebracht, waardoor de kosten voor het ontwikkelen van nieuwe applicaties worden geminimaliseerd en de beperkingen die oude systemen veroorzaken worden opgeheven. IDMS is een legacy netwerk database die slechts een beperkte scope voor de constante evolutie van KBL's systemen bood. DB2 van IBM werd gekozen als robuuste database oplossing om te voldoen aan de business initiatieven, vanwege de enorme schaalbaarheid en architectuurflexibiliteit.

Jean-Luc Martino: "Omdat onze bestaande applicaties robuust en rijk aan functionaliteit zijn, wilden we niet dat ze opnieuw voor DB2 geschreven moesten worden. Ook vanuit kostenoverwegingen was het logischer ze te converteren naar DB2. Straks, na de conversie, kunnen ze worden doorontwikkeld al naar gelang de bedrijfsbehoefte. De mogelijkheden van een consistente DB2-omgeving biedt de bank de gelegenheid om zich in de toekomst veel sneller te ontwikkelen. Dit maakt dit project ook het meest strategische project van KBL ooit."

Aangezien KBL al een DB2-omgeving heeft wordt de implementatie als een intelligente conversie uitgevoerd, waarbij de conversie wordt geïntegreerd in de bestaande DB2-omgeving in plaats van dat er een eigen, op zichzelf staande nieuwe omgeving wordt gebouwd. Hoewel door deze aanpak de conversie complexer wordt, is het resultaat een hoogwaardig DB2-systeem dat een veel beter platform biedt voor applicatieontwikkeling in de toekomst.

Alan Parker, General Manager van MSSC, zegt: "Een veel voorkomend misverstand bij de implementatie van nieuwe systemen is dat het noodzakelijk zou zijn om alle andere systemen te vervangen. De intelligente conversie bij KBL laat zien dat het mogelijk is om afscheid te nemen van oude technologie, maar de bestaande waarde voor de bedrijfsdoelstellingen te behouden."

KBL
De KBL Groep is een internationaal netwerk van banken en financiële instellingen, gespecialiseerd in private banking in Europa. Ondersteunend en aanvullend hieraan biedt de KBL Groep investment banking services, voornamelijk aan het MKB. Daarnaast ontwikkelt de groep verschillende nicheactiviteiten voor de verschillende doelmarkten. Met meer dan 4.000 medewerkers is de KBL Groep aanwezig in Duitsland, Frankrijk, Groot Britannië, Italië, Luxemburg, Monaco, Spanje en Zwitserland. De moederorganisatie, Kredietbank S.A. Luxembourgeoise, is een van de grootste financiële instellingen in het Groothertogdom Luxemburg. Meer informatie is te vinden op internet: www.kbl.lu.

ManTech
Het Europese hoofdkwartier van ManTech staat in Windsor, Groot Britannië. ManTech Systems Solutions Corporation is een onderdeel van ManTech International Corporation, een niet-beurs genoteerde onderneming op het gebied van integratie dienstverlening met meer dan 5.000 medewerkers, wereldwijd verspreid over 30 landen. ManTech Systems Solutions Corporation is gespecialiseerd in het leveren van complete oplossingen om elke organisatie te ondersteunen bij de migratie naar moderne, toonaangevende technologieplatformen.
ManTech combineert technische expertise op een hoog niveau met software tools waarmee een geautomatiseerd conversieproces kan worden gecreëerd. Hierbij worden zowel databases als bijbehorende applicatie code geconverteerd naar moderne RDBMS-platformen, zoals DB2. Op basis van jarenlange ervaring, opgebouwd tijdens talloze succesvolle conversieprojecten, heeft ManTech processen en procedures ontwikkeld, die haar klanten in staat stellen bestaande software-investeringen te optimaliseren en uit te bouwen en gelijktijdig te profiteren van nieuwe en betere hardware en software. Meer informatie is te vinden op Internet: www.mantech-euro.com/mssc