Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmiddag 17 december 2001
16:29 maandag 17 december 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 16.30 uur 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Klijndijk, autos gestolen na inbraak
Werd vannacht ingebroken in een woning aan de Wanstraat. De 27-jarige bewoner ontdekte vanmorgen dat uit zijn woning spullen waren verdwenen zoals een mobiele telefoon, een laptop en een tas. Ook waren de autosleutels verdwenen. Daarna ontdekte hij dat vanaf het erf zijn beide autos waren verdwenen, een Toyota Carina en een Renault Clio. De woning was vermoedelijk vannacht niet afgesloten.

Hoogeveen, diefstal uit school
Werd in het afgelopen weekeinde ingebroken in een school aan de Valkenlaan. Via een verbroken raam kon men binnenkomen waarna twee boormachines en een laptop werden weggenomen. Een 47-jarige vrouw uit Hoogeveen deed namens de school aangifte. Schadebedrag ruim fl. 5.000,-.

Hoogeveen, mishandeling
Deed een 27-jarige beroepsmuzikant aangifte van zware mishandeling. In de nacht van vrijdag op zaterdag was hij in een kroeg aan de Hoofdstraat vol in zijn gezicht gestompt waardoor zijn kaak brak en een zenuw scheurde. De man stelde zich onder behandeling van een chirurg en kon vandaag pas aangifte doen. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend.

Yde, dierenleed
Deed een 58-jarige man uit Donderen aangifte dat vier van zijn ponys waren geknipt. De achterbenen van de beesten waren ter hoogte van de hoeven kaalgeschoren waardoor ze voor de handel op dit moment ongeschikt zijn. Het duurt een jaar voordat het haar weer is aangegroeid. Volgens de eigenaar waren meer van dit soort gevallen bekend in de omgeving van de Luchtenburgerweg waar de ponys in een weiland liepen.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe