Gemeente Leeuwarden

Zaterdags gratis FEC-Citybus naar centrum Leeuwarden

Gratis parkeren achter FEC-Expo

Een bezoek aan Leeuwarden? U kunt vanaf het parkeerterrein achter het FEC gratis met de FEC-Citybus naar het centrum. Ook uw auto kunt u gratis parkeren op het parkeerterrein achter het FEC-Expo, waar plaats is voor zon 650 autos. De gratis pendelbus rijdt u vervolgens non-stop, rechtstreeks naar de Leeuwarder binnenstad. Daar kunt u lekker gaan winkelen, een bezoek brengen aan de zaterdagsmarkt of naar een van de musea gaan.

Iedere zaterdag

FEC Citybus U kunt van deze parkeerservice elke zaterdag gebruik maken vanaf 11.00 uur s morgens tot 18.00 uur s avonds. De FEC-City-bus rijdt dan elke tien minuten direct naar de bushalte bij het Gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein/ Zaailand en weer terug.

De nieuwe service is extra naast de vele andere parkeermogelijkheden rondom en in de Leeuwarder binnenstad. Zoals bij de Oldehove en in de parkeergarages Zaailand, Klanderij en de nieuwe voordelige parkeergarage Hoeksterend.

Directe aanleiding voor de start met de pendelbus waren de werkzaamheden aan de parkeerring rondom het centrum van Leeuwarden. Hier wordt de komende maanden nog maar in beperkte mate aan gewerkt. Deze proef met de FEC-City-Sneldienst is verlengd tot het eind van dit jaar. Een toenemend aantal passagiers maakt er inmiddels gebruik van. Tijdens het bevrijdingsfestival op 5 mei werden zelfs bijna 1000 passagiers geteld. Als de groei van deze nieuwe busdienst zich ook dit najaar verder doorzet dan wordt gekeken of de pendeldienst in de periode van sinterklaas- en kerstinkopen, op donderdags en extra koopavonden, kan worden ingezet. Ook zal dan worden beslist of de pendeldienst in het jaar daarop een meer permanent vervolg kan krijgen en uitbreiding op andere dagen en andere pendellocaties aan de rand van de stad

Groot voordeel van de pendeldienst is ook dat u na het boodschappen doen in de Leeuwarder binnenstad niet lang hoeft te wachten. De bus staat meestal al klaar en is herkenbaar aan de gele vlaggetjes met het logo van de FEC-Citybus. De bus brengt u vervolgens snel en direct vanaf het Zaailand weer terug naar uw geparkeerde auto achter het FEC. Deze parkeerservice is een initiatief van Centrummanagement Leeuwarden. Dit is een samenwerkingsverband gemeente Leeuwarden, Leeuwarder ondernemersvereniging LEON, Stichting Parkeergarages Leeuwarden, Stichting Promotie Leeuwarden SPL/VVV) en busmaatschappij Arriva.

Fec pendelbus Het parkeerterrein achter het FEC op het Fryslânplein in Leeuwarden is makkelijk te vinden. Vanuit de richting Harlingen neemt u direct de afslag FEC-Expo bij binnenkomst in Leeuwarden. Uit andere richtingen kunt u het beste aan de rand van Leeuwarden eerst de richting Harlingen volgen en daarna FEC-Expo.