KAMER VAN KOOPHANDEL UTRECHT

CD-ROM maatschappelijk verantwoord ondernemen

Initiatief ministerie van Economische Zaken en KvK Utrecht:

CD-ROM voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen

Staatssecretaris drs. G. Ybema van Economische Zaken heeft vandaag in Utrecht aangekondigd dat de financiering rond is voor de productie van een CD-ROM voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Hij zei dit bij de opening van het nieuwe kantoor van de Utrechtse Kamer van Koophandel. De CD-ROM is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Kamer van Koophandel Utrecht en komt in het voorjaar van 2002 beschikbaar.

De CD-ROM wordt een handleiding ten aanzien van OESO-richtlijnen met voorbeelden van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ondernemers die met MVO aan de slag willen, kunnen zich daar mee oriënteren op het onderwerp. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft gedurende het gehele jaar 2001 al de bijzondere aandacht gekregen van de Kamer van Koophandel Utrecht. Er is o.a. een actieplan uitgevoerd en er zijn diverse voorlichtingsactiviteiten georganiseerd.

De staatssecretaris meldde in zijn toespraak dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een structureel verschijnsel is dat te maken heeft met ondernemen met oog voor mens en milieu. .Dat is niet alleen van belang wanneer het economisch voor de wind gaat maar ook bij een beetje tegenwind. Ondernemen met oog voor je omgeving is evenmin alleen een zaak voor multinationale ondernemingen maar zeker ook voor het MKB. Iedereen geeft er op zijn eigen manier invulling aan., aldus Ybema in zijn toespraak.


---

----