ST. BONT VOOR DIEREN

Bont voor Dieren deelt schaamkaarten uit aan Frans Molenaar

Persbericht

Bont voor Dieren deelt schaamkaarten uit aan Frans Molenaar

Bont voor Dieren is gestart met de actie: schaamkaart, gericht tegen het gebruik van bont door Frans Molenaar. Onder het motto: als u zo nodig de vacht van een ander wilt gebruiken, helpen we u graag een handje, verspreidt Bont voor Dieren 30.000 ansichtkaarten. Op de kaart staat het onderlichaam van een vrouw afgebeeld. Op de plaats van het schaamhaar is ruimte gereserveerd om je eigen haar te plakken. Met de confronterende schaamkaarten wil Bont voor Dieren de absurditeit van het bontgebruik aan de kaak stellen. Op de kaarten die onder de donateurs van Bont voor Dieren zijn verspreid, staat het zakelijke adres van Molenaar voorgedrukt.
Molenaar geeft niets om dieren. Vachten van poolvos, sabel, nerts, chinchilla, wezel en breitschwantz worden door hem schaamteloos verwerkt. Doof en blind lijkt hij als het gaat om argumenten die pleiten voor het stoppen met het gebruik van bont. Met de kaarten wil Bont voor Dieren Molenaar duidelijk maken dat we liever ons eigen haar aan hem geven dan dat er nog meer pelsdieren het slachtoffer worden van de mode. De kaarten zijn op te vragen via de website van Bont voor Dieren www.bontvoordieren.nl

Bont voor Dieren voerde dit najaar tweemaal eerder actie tegen het bont in Molenaars creaties. In september voerde Bont voor Dieren actie bij de modeshow van Molenaar in het Amstelhotel in Amsterdam. En opnieuw op dierendag bij een modeshow van Frans Molenaar in de Rai in Amsterdam. Gekleed in T-shirts met de tekst: zo viert Molenaar dierendag en
4 oktober, dag dieren, Frans Molenaar, gingen tien actievoerders de catwalk op zodra het eerste bont getoond werd. Molenaar showde zijn van bont vergeven najaarscollectie als onderdeel van de kunst- en antiekbeurs pAn Amsterdam in de Rai.

Jaarlijks worden 40 miljoen pelsdieren slachtoffer van de mode, door met bont te werken heeft ook Frans Molenaar bloed aan zijn handen. De modeontwerper gebruikt veelvuldig bont in zijn collecties. Er is geen pelsdier veilig voor de ontwerpersmessen van de couturier.

Amsterdam, 17 december 2001

Drs. Lieke Keller (020)-676 66 00
campagnecoördinator

17 dec 01 17:25