Ingezonden persbericht


@Home Benelux kiest MFN voor uitbreiding van het breedbandnetwerk in Nederland

Eén van de grootste IP transit-deals in Europa ooit getuigt van groei op het gebied van breedbanddiensten

Amsterdam, 17 december, 2001 - Metromedia Fiber Network (MFN), de toonaangevende leverancier van oplossingen voor digitale communicatie-infrastructuren, heeft vandaag bekend gemaakt dat het de netwerkinfrastructuur en IP transit-diensten zal gaan verzorgen voor @Home Benelux, één van de belangrijkste aanbieders van breedband on-line diensten in Nederland.

Met een netwerkcapaciteit van 750Mb-1.5Gbps is de overeenkomst een van de grootste IP transit-deal in deze regio ooit; het stelt @Home in staat de snelheid en kwaliteit van haar bestaande diensten verder te verbeteren en te voldoen aan de toenemende vraag naar breedband-connectiviteit.

De overeenkomst houdt in dat @Home gebruik zal maken van MFN's uitgebreide optische IP backbone om haar communicatienetwerk optimaal af te stemmen op de vraag en om de bandbreedte-capaciteit met 35% te vergroten. Door gebruik te maken van de enorme bandbreedte die MFN ter beschikking stelt, kan @Home haar 100.000 zakelijke en particuliere klanten een verbeterde on-line ervaring garanderen met een hoge mate van betrouwbaarheid, snelle responstijden en zeer goede on-line prestaties bij het werken met gegevens en multimedia-rijke applicaties, zoals video en audio.

"Met de exponentiële groei van het gegevensverkeer via het internet is het vermogen om flexibel de bandbreedte te vergroten - zodat maximale on-line applicatieprestaties kunnen worden geleverd - een cruciale factor geworden in de ontwikkeling van netwerkinfrastructuren," aldus Pim Berger, Senior Vice President European Region van MFN. "Dit gegeven, in combinatie met de vraag naar media-rijke applicaties, dwingt service providers en ondernemingen om nog eens kritisch naar hun netwerkmogelijkheden te kijken. Met haar eigen IP-netwerk en infrastructuurdiensten bevindt MFN zich in een uitstekende positie om organisaties te voorzien van de flexibel schaalbare optische IP-connectiviteit die ze nodig hebben om te kunnen voldoen aan de verwachte groei van de breedbandtoegang."

"Door ons netwerk in de Benelux uit te breiden met de diensten van MFN is @Home in staat haar visie gestalte te geven om particuliere en zakelijke klanten te voorzien van een toonaangevende breedbandervaring en 24-uurs toegang tot de gepersonaliseerde diensten waaraan ze behoefte hebben, aldus Willem Mol, Director NSI, @Home. "Door deze investering kunnen we voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van internet-connectiviteit van onze bestaande klanten, en kunnen we de voordelen van breedbandtoegang ook aanbieden aan onze nieuwe abonnees. De overeenkomst vloeit voort uit onze bestaande relatie met MFN en we verheugen ons op hun blijvende ondersteuning."

Over @Home
@Home Benelux is een Broadband Internet provider via de kabel voor consumenten. Het bedrijf levert ook snelle internet toegang voor de zakelijke markt, gebaseerd op DSL Technologie, onder de naam @Work. @Home is gevestigd in Amsterdam en heeft 250 werknemers en 100.000 abonnees.

@Home, dochteronderneming van Essent Kabelcom, is op initiatief van de aandeelhouders gestart in december 1998 en in mei 1999 werd @Home Broadband Internet beschikbaar voor abonnees in de Essent-regio's. Eind november 2000 lanceerde @Home Benelux haar @Work ADSL diensten voor de zakelijke markt.

Over MFN
MFN is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor digitale communicatie-infrastructuren. Het bedrijf beschikt zowel over het meest uitgebreide glasvezelnetwerk in een stedelijk gebied, als over een wereldwijd optisch IP-netwerk, zeer geavanceerde Internet Data Centers en bekroonde beheersdiensten voor het leveren van volledig geïntegreerde, outsourced communicatie-oplossingen voor Global 2000-bedrijven. De infrastructuur, die volledig uit glasvezel is opgebouwd, stelt de klanten van MFN in staat enorme hoeveelheden informatie zowel intern als extern te verspreiden via hun eigen private netwerk en een wereldwijde IP backbone - hierdoor ontstaan optimaal samenwerkende bedrijven die communiceren met de snelheid van het licht.

Klanten kunnen hun voordeel doen met de complete end-to-end oplossingen van MFN, of afzonderlijke componenten selecteren als aanvulling op hun bestaande infrastructuren. Door de stedelijke en regionale glasvezelkabels van MFN te leasen, kunnen klanten tegen een vast bedrag hun eigen private optisch netwerk creëren met een vrijwel onbeperkte bandbreedte. Voor een betrouwbaardere, veiligere en beter presterende internet-connectiviteit kunnen klanten gebruik maken van MFN's private IP-netwerk - hiermee kunnen ze wereldwijd communiceren zonder ooit de nadelen te ondervinden van het openbare netwerk. Daarnaast kunnen bedrijven met behulp van MFN's uitgebreide aanbod van beheersdiensten een internet-presence van wereldklasse creëren, complexe sites en private optische netwerken optimaliseren, en bestaande legacy applicaties omzetten, en dat allemaal via één contactpunt.

One network. One infrastructure. One source.

Bezoek voor meer informatie over MFN onze website op www.mfn.com

Contactpersonen:
Kellie Collier
AxiCom
Direct: +31 (0) 70 312 0382 Mobile: +31 (0) 620 958 291 Email: kellie.collier@axicom.com Web: www.axicom.com

Nassaulaan 5, 2514 JS, Den Haag, Nederland
T: +31 (0) 70 312 0380 F: +31 (0) 70 312 0381