Ingezonden persbericht


Adobe FrameMaker stroomlijnt network publishing

SAP Labs, Marconi, Microsoft Press, Moody's Investors Service, Orange County en Santa Clara County vertrouwen op FrameMaker

Amsterdam, 17 december 2001 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van network publishing, meldde vandaag dat Adobe* FrameMaker*- en FrameMaker+SGML*-software binnen vele verschillende branches worden gebruikt voor het stroomlijnen van network publishing bedrijfsprocessen. FrameMaker biedt bedrijven krachtige mogelijkheden voor het efficiënt managen van het volledige authoring en publishing proces van lange, content-rijke documenten binnen verschillende media, gebruikmakend van industriestandaard technologieën zoals Extensible Markup Language (XML) en Standard Generalized Markup Language (SGML). Uitgevers kunnen content opnieuw gebruiken en workflows stroomlijnen en uitvoeren naar Adobe PostScript*- en Adobe Portable Document Format (PDF)-bestanden. Enkele van de nieuwe FrameMaker-gebruikers en hun toepassingen zijn:

SAP Labs
SAP Labs is een Amerikaanse divisie van SAP AG die zich bezighoudt met ontwerpen en ontwikkelen van software en, via de Simplification Group, eveneens de serie Made Easy handleidingen voor ondersteuning van SAP-producten maakt. De Made Easy handleidingen van SAP simplificeren het implementatieproces en het gebruik van SAP-producten en -oplossingen voor de klanten, adviseurs en medewerkers. Vanaf het moment dat de Simplification Group van SAP Labs werd opgericht, heeft de groep handleidingen geproduceerd in zowel Adobe PDF-formaat als in gedrukte vorm. De divisie is onlangs overgestapt op FrameMaker 6.0 vanwege de veelzijdige mogelijkheden van het programma op het gebied van cross-media publishing. Aangezien FrameMaker-bestanden gemakkelijk kunnen worden geëxporteerd naar Adobe PDF-bestanden, kan SAP Labs één enkel format gebruiken om snel identieke handleidingen te produceren voor zowel publicatie in gedrukte vorm als via het web.

Marconi
Marconi, een provider van communicatietechnologie, gebruikt FrameMaker + SGML voor het creëren van complexe technische documenten, die uit wel 4.000 pagina's kunnen bestaan. Documenten worden samengesteld en vervolgens geconverteerd in XML- en Adobe PDF-bestanden. PDF-bestanden bieden technici in de buitendienst en klanten de mogelijkheid om met behulp van draadloze apparatuur toegang te verkrijgen tot de bestanden en te zoeken naar bepaalde gedeelten in de gebruikers- en installatiehandleidingen van Marconi.

"FrameMaker genereert betrouwbare output die de kwaliteit van de XML-gegevens die zijn opgeslagen in de databasesystemen van Marconi verbetert", aldus Beverly Hrablook, director of global standards van Marconi's IT Global Solutions group. "Bovendien levert de XML-ondersteuning van FrameMaker een aanzienlijke tijdwinst op, doordat wij betrouwbare technische documentatie kunnen produceren die, door de mogelijkheid de XML-gegevens direct op te roepen uit onze database, snel kan worden samengevoegd."

Microsoft Press
Microsoft Press publiceert ter ondersteuning van de Microsoft-producten boeken met veel grafisch materiaal en interactieve leerhulpmiddelen, waarvan de content opnieuw gebruikt moet kunnen worden voor publicatie in verschillende formats, zoals e-books. Met behulp van de XML-mogelijkheden van FrameMaker worden verschillende elementen - zoals koppen, hoofdstukindeling en grafisch materiaal - voorzien van een tag die het element beschrijft, wat resulteert in een schat aan opnieuw bruikbare, van een tag voorziene elementen voor documenten.

"FrameMaker+SGML biedt ons belangrijke extra's, zoals gestructureerde documentoverzichten, on-the-fly validatie en de mogelijkheid te exporteren naar XML- of PDF-bestanden", vertelt Patty Gardner, program manager van de redactie van Microsoft Press. "Dit gaat veel sneller dan het opnieuw invoeren van specificaties voor de boeken of alles nauwgezet knippen en plakken."

Moody's Investors Service
Moody's Investors Service, een aanbieder van credit ratings, onderzoek en analyse, gebruikt Adobe FrameMaker + SGML ter ondersteuning van de publicatie van complexe documenten, die tekst, grafisch materiaal en gecompliceerde tabellen bevatten. De mogelijkheid voor het exporteren naar bestandsformats zoals XML, SGML en Adobe PDF betekent dat het genereren van de rapporten aanzienlijk sneller gaat. Vóór FrameMaker had Moody's weken nodig voor het reviseren en publiceren van haar handboeken over kredietwaardigheid, nu nog maar enkele dagen.

Orange County en Santa Clara County
In de Orange en Santa Clara Counties (Californië, USA) bieden begrotingsrapporten de belastingbetaler een gedetailleerde analyse van de uitgaven, vol grafieken en op een complexe manier opgemaakt. Door het gebruik van FrameMaker wordt de integriteit van de als PDF-bestanden opgeslagen documenten bewaard. De rapporten kunnen hierdoor opnieuw worden gepubliceerd als een getrouwe weergave van het origineel en via het web of in gedrukte vorm gemakkelijk worden verspreid, zodat vele belastingbetalers ze kunnen bekijken.

"FrameMaker is een belangrijke component in de ontwikkeling van onze geautomatiseerde database publishing oplossing", aldus Mitch Tevlin, manager of budget development services van Orange County. "Voorheen was onze wordprocessor niet in staat onze uit meer dan 500 pagina's bestaande begrotingswerkboeken betrouwbaar op te maken. Met FrameMaker is het genereren van de opmaak geen probleem meer."

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com, www.adobe.nl, www.adobe.be) is opgericht in 1982 en bouwt bekroonde softwareoplossingen voor Network Publishing, inclusief web, e-paper, print, video, draadloze en breedbandtoepassingen. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, beheren en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,2 miljard.

© 2001 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Adobe FrameMaker, Adobe PostScript en Adobe Portable Document Format (PDF) zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilmer Heck
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164 - 166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl
URL: www.text100.com

Please note: Text100bv will be closed from 24-28 December 2001.