Betuweroute Internet site

Betuweroute in internationaal perspectief
17 December 2001

Dit jaar verscheen de Betuweroute op de internationaal georiënteerde transportbeurs Intermodal in Hamburg met een nieuwe stand en actueel informatie-materiaal. De deelname aan deze drukbezochte beurs, kan als succesvol worden beschouwd. Dit door o.a. de vele interessante contacten met toekomstige gebruikers en de nieuwe overzichtelijke en informatieve stand die het als aandachtstrekker goed deed. Ook kwam de Betuweroute tijdens de bijbehorende conferentie in de schijnwerpers te staan.

Een succesvolle beurs
De nieuwe stand viel zo op door de kleuren, de treintjes en de grootte, dat vrijwel niemand zijn nieuwsgierigheid kon bedwingen om een kijkje te gaan nemen. Hierdoor zagen de communicatie-medewerkers van de Betuweroute kans om veel bezoekers te woord te staan, waaronder een aantal belangrijke spelers uit de internationale transportwereld. Tijdens deze gesprekken kwam duidelijk naar voren dat er steeds meer belangstelling is in het toekomstige gebruik van de Betuweroute. Voor het eerst werd de vraag gesteld: Waar kan ik met mijn vracht terecht? Andere veel voorkomende vragen zijn: Wat zijn de verschillende vervoersvormen?, Hoe zit het met internationale aansluitingen? en Met wat voor soort locs kan er gereden worden?

Conferentie intermodaal vervoer
Tranen bezorgen je medeleven, zweet daarentegen resultaten, zo luidde het literaire citaat dat Marc van Zandt van het Nederlandse Gebruikersplatform Spoor verwerkte in zijn presentatie op Intermodal. De haven van Rotterdam is één van de grootste havens ter wereld. In Rotterdam hebben we het dan ook over een gouden mond richting zee. Maar we moeten de verbindingen met het achterland verbeteren om te kunnen blijven concurreren, aldus Marc. Daarom is de aanleg van de goederenspoorverbinding, de Betuweroute, noodzakelijk. Dit tracé zorgt voor een alternatieve modaliteit naast water, weg en lucht.

Waarom deelname aan beurs
Het intermodale vervoer binnen Europa is een sterke groeisector, waar de Betuweroute een rol in gaat spelen. Deelname aan internationale transport- en logistieke beurzen is daarom van groot belang. Hier worden contacten gelegd, kennis uitgewisseld, de markt voorbereidt, informatie gegeven en naamsbekendheid opgebouwd. Ook wordt gewezen op het feit dat de Betuweroute niet alleen van belang is voor de Nederlandse economie, maar een rol speelt in een Europees geheel. De markt, het bedrijfsleven, moet weten dat de Betuweroute eraan komt, zodat deze goederenspoorlijn vanaf 2006 goed gebruikt gaat worden!

Voor vragen over de beursdeelname kunt u contact opnemen met Angelique van Zwieten-Boersma via 070351 64 15 of een e-mail sturen naar Angelique.vZwieten-boersma@dgg.minvenw.nl.