Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-12-2001
Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een 31-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats aangehouden na een gepleegde winkeldiefstal.

Winkelpersoneel zag de man een pashokje in verdwijnen met een bodywarmer en zonder eruit komen. De man liep vervolgens de winkel uit, gelegen aan de Utrechtsestraat, en werd aangehouden door beveiligingspersoneel. Onderzoek wees uit dat de man de bodywarmer onder zijn kleding had verstopt. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

WOUDENBERG- Op dinsdagochtend werd een 26-jarige man uit Albergen aangehouden omdat hij onder invloed reed. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Stationsweg Oost en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en op het bureau blies hij 0.65 promille en kreeg hiervoor een boete van 410 gulden en een rijverbod van 1 uur.

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd omstreeks kwart over twaalf een 24-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op de Breestraat. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur zat en blies op het bureau 0.65 promille. Omdat de Amersfoorter al eerder onder invloed had gereden is tegen hem proces-verbaal opgemaakt en zag zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Verkeerscontrole

Op maandagmiddag werd van elf tot twaalf een verkeerscontrole gehouden op de Liendertseweg. 5 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

Medicijnen gestolen uit auto

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd tussen half vijf en vijf uur een tas met daarin medicijnen weggenomen uit een auto. De auto stond geparkeerd bij het Brikhoven Bosbad en bij terugkomst zag de eigenaar van de auto dat een tas met daarin verschillende medicijnen was weggenomen. De medicijnen, slaapmiddelen, zaten verpakt in twee potjes en kunnen bij oneigenlijk schadelijk zijn voor de volksgezondheid.De tas werd in de omgeving leeg aangetroffen.