TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-12-2001

Televisie
2VANDAAG
Uitzending dinsdag 18 december
Nederland 2 - 17.30 uur tot 19.00 uur

VADER 'MEISJE VAN NULDE' NEEMT HEFT IN EIGEN HAND

In de actualiteitenrubriek 2VANDAAG vandaag een gesprek met Martin Huisman, de vader van de vermoorde Rowena Rikkers. Hij is zelf gestart met een zoektocht naar zijn 3-jarige vermiste dochter Rochelle. Sinds de dood van Rowena, het zogenoemde 'meisje van Nulde', is haar zusje spoorloos. Vermoedelijk bevindt ze zich in het gezelschap van haar moeder Wanda en diens vriend Mike J. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Rowena.

Vader Huisman maakt zich ernstig zorgen over de gezondheid van zijn tweede dochter. Hij verwijt de politie te weinig daadkracht. "Toen ik hoorde dat het rechercheteam in Rotterdam werd opgeheven en alleen de Gelderse politie nog op de zaak zit, werd ik gek. Ik kan niet langer stilzitten, ik moet Rochelle vinden!" Samen met medewerkers van TROS VERMIST is Martin Huisman gisteren vertrokken naar Spanje, de mogelijke verblijfplaats van het voortvluchtige drietal.

Het rompje van Rowena werd op 27 augustus jl. bij Nulde gevonden. Enkele dagen later werd haar hoofdje aangetroffen bij Hoek van Holland. Half november kwam haar identiteit vast te staan. Vanaf dat moment worden Wanda en haar vriend Mike J., een man met een uitgebreid strafblad, door de politie gezocht.

In 2VANDAAG het interview dat Jaap Jongbloed had met vader Martin. Daarin blijkt onder meer dat Wanda op 17 augustus, tien dagen voordat het rompje werd gevonden, haar paspoort als gestolen opgaf. Ze vroeg een nieuw paspoort aan waarin ze alleen Rochelle liet bijschrijven. Martin Huisman in 2VANDAAG: "Ik heb bij haar grafje aan Rowena de belofte gedaan dat ik haar zusje zal vinden. Niemand houdt me meer tegen!"




TROS