Ingezonden persbericht

Tatung ontwikkelt High Density Server platform

NIJMEGEN, 18-12-2001 -- Tatung Netherlands introduceerd de TUD-2016 High Density Server in Europa. Dit systeem behuisd 16 server blades in een 2U chassis wat de totale capaciteit van een 19" rack op 336 intel servers brengt. Het systeem is volledig Intel gebaseerd en bedoeld voor data- en rekencenters.

Tatung ontwikkelt High Density server platform

Om aan de toenemende vraag van datacenters te voldoen heeft Tatung Co. de TUD-2016 blade server ontwikkeld. De blade server maakt gebruik van speciale componenten die de TCO kosten verlagen. Enkele voordelen zijn: een lager energieverbruik, eenvoudig server-management, ruimtebesparing, lagere hardware kosten en meer rekencapaciteit per m2.

High Density -- TUD-2016 integreert 16 blades in een 2U chassis, waardoor er in een standaard 19" rack tot 336 servers kunnen worden geplaatst. De TUD-2016 bezit dual Ethernet switches en dual management blades (M-Directors), welke normaal gesproken een extra " 1U " rackruimte benodigd. Verder bezit iedere blade een maximum van 1 GB RAM en een hardeschijf van 60 GB. Een van de sterke punten is de speciale server chipset van de TUD-2016, een Intel 440 GX. Een aantal concurrerende producten maakt hiervoor gebruik van PC chipsets.

Laag stroom verbruik -- De TUD-2016 maakt gebruik van Intel Pentium III-M ULV (mobile) processoren.Deze processoren verbruiken tot 30 procent minder stroom dan gelijkwaardige x86 processoren, zonder aan rekenkracht in te boeten. Het totale energie gebruik kan hierdoor met wel 70 procent afnemen. Het lage energieverbruik lijdt niet alleen tot een verlaging van de electriciteitskosten van de servers het verlaagt tevens de kosten van airconditioning en minimaliseerd het gebruik van UPS en backup apparaten.

Eenvoudig server-management -- De TUD-2016 maakt gebruik van het management software pakket van Amphus, genaamd "Managesite". Bestaand uit de M-Director blade en netwerk gebaseerde management software is "Managesite" het eerste software pakket dat een oplossing biedt voor het leveren van geïntegreerd:
- Installatie management
- Platform management
- Power en "workload" management "Managesite" maakt het mogelijk om de kosten voor het beheren van datacenters aanzienlijk te verminderen door de hogere server "uptime". De blade server ondersteunt Linux en Windows 2000.

Tatung Co. -- Since de oprichting in 1918 heeft tatung Co. zich toegelegd op het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige producten en een goede service wereldwijd. Tatung Co. behoord tot Taiwans grootste fabrikanten van IT-, industriële- en consumentenprodukten met een omzet van 7 miljard dollar in het jaar 2000 en 35,000 werknemers wereldwijd. Tatung fabriceert o.a. UltraSparc servers, NT servers, TFT/CRT tubes/monitoren, PC systemen, Internet Aplliances, Tablet PC en veel meer. Voor meer informatie over Tatung kunt u de website http://www.tatungsparc.nl bezoeken.



Ingezonden persbericht