Ingezonden persbericht


Van 18 - 31 december 2001 vinden in Mafikeng, Zuid Afrika, de Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen plaats. De trainingsweek voor deze wedstrijd begint op 10 december.

Nederland zal dit jaar worden vertegenwoordigd door een sterk team bestaande uit 4 vliegers, te weten: Baer Selen uit Nuenen (2-voudig wereldkampioen) & Erik Borgmann uit Hellouw (Vice- Wereldkampioen 1994 en Nationaal Kampioen) in de standaardklasse, en door Henry Romeijn uit Maassluis & Steven Raimond uit Maarssen (beide Nationaal Kampioen) in de 15 meter klasse. Als team captain gaat Joyce Borgmann (eveneens uit Hellouw) mee. In de Open Klasse heeft Nederland geen deelnemers uitgezonden. Financiëel wordt het team ondersteund door NOC*NSF & KNVvL.

Ter voorbereiding op de WK hebben de vliegers doelbewust voor een aantal wedstrijden gekozen. Vorig jaar werden de Pre Worlds, eveneens te Mafikeng, gevlogen, wat resulteerde in een 1e en 2e plaats voor respectievelijk Selen en Borgmann, en een 2e en 3e klassering voor Raimond en Romeijn. Tijdens deze Pre Worlds heeft het team kunnen trainen onder de locale omstandigheden en heeft daardoor kunnen leren van de extreme weersomstandigheden, het team-vliegen en de opdrachten.

Dit jaar vlogen Selen en Borgmann nog samen in Vinon (Frankrijk) waar zij wederom een 1e en 2e plaats behaalden en vlogen Raimond & Romeijn in Rieti (Italië) waar zij de 2e en 3e plaats wisten te bezetten.

Op de webpagina: http://knvvl.nl/zweefvliegen/wk2001 is informatie te vinden over het wedstrijdgebied en het complete team bestaande uit de vliegers en hun ophalers, de team captain en de assistent tc. Vanaf a.s. vrijdag 7 december zijn hier dagelijks, naast de uitslagen, nieuwe verslagen en foto's te zien, geschreven door de deelnemers en teamcaptain.

Het team zal vertrekken op 6 en 8 december en wordt op 3 januari weer in Nederland verwacht.

Voor meer informatie kunt U mailen naar team_netherlands@hotmail.com