FENIT

CPB rapport ziet noodzaak ICT voor productiviteitsgroei

19-12-2001 Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft een rapport gepubliceerd met de titel 'Does ICT bost Dutch productivity growth'. Conclusie is dat de productie en het gebruik van ICT de Nederlandse arbeidsproductiviteit een belangrijke zet in de rug kunnen geven.

In het rapport 'Does ICT bost Dutch productivity growth' wordt aangegeven dat de Nederlandse productiviteitsgroei achter blijft bij andere landen van de Europese Unie en vooral bij de VS. Vooral de ICT intensieve sectoren zijn verantwoordelijk voor de groei in productiviteit.De productie en het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) kunnen de Nederlandse arbeidsproductiviteit een belangrijke zet in de rug geven. Omdat de groei van het arbeidsaanbod terugloopt, zal de
productiviteitsontwikkeling moeten versnellen om in de komende jaren een economische groei van 2,5% à 3% per jaar mogelijk te maken. ICT kan hier in belangrijke mate aan bijdragen. Dit is vooral van belang in verband met de vergrijzing, die zal zorgen voor een terugloop van het arbeidsaanbod.

Bron: CPB

copyright FENIT 2001