Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.05 uur) Woensdag 19 december 2001

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 49 jarige inwoonster van Valkenburg is woensdagmorgen 19 december 2001 door de politie bekeurd wegen het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobiliste uit Valkenburg werd woensdagmorgen omstreeks 02.00 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Koningswinkelstraat te Valkenburg. Bij het eerste contact met de bestuurster bleek deze naar het gebruik van alcoholhoudende drank te ruiken, welk alcoholgebruik nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. De inwoonster van Valkenburg werd meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan tussen de 1.0 en 1.1 promille. Tegen de automobiliste werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts. Haar auto diende nog 4 uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijkverbod.

Eijsden, vals geld uitgegeven:
Een 19 jarige inwoner van het Franse Rolampont is woensdag 19 december 2001 door de politie aangehouden nadat deze in een tankstation gevestigd aan Knuvelkes te Eijsden twee valse bankbiljetten van 200 Franse Francs uitgaf.
De Fransman tankte woensdagmorgen kort na middernacht in het tankstation Knuvelkes langs de autosnelweg Maastricht Luik benzine en betaalde daarna met twee biljetten van Fr. Frs 200,-. Het personeel stelde vast dat beide bankbiljetten vals waren waarna de politie werd gewaarschuwd. Bij onderzoek van de politie bleek dat de bankbiljetten daadwerkelijk vals waren. Beide nummers op de bankbiljetten bleken identiek te zijn terwijl andere kenmerken van echtheid eveneens ontbraken. De Fransman werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau te Maastricht. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden. De valse biljetten zijn in beslag genomen.

Maastricht, winkeldief:
Een 22 jarige inwoner van Maastricht is dinsdag 18 december 2001 door de politie aangehouden nadat hij in het centrum van Maastricht twee winkeldiefstallen pleegde.
De inwoner van Maastricht nam dinsdagmiddag omstreeks 15.15 uur in een schoenenzaak gelegen in het centrum van Maastricht een paar schoenen met een waarde van fl. 80,- weg. Personeel zag de diefstal plaatsvinden en nadat de schoenen niet werden afgerekend werd de dief bij het verlaten van de winkel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij in een andere winkel in de binnenstad ook nog eens een sportbroek met een waarde van bijna fl. 100,- had gestolen. De politie heeft tegen de winkeldief proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een dagvaarding in zijn bezit. Hij zal zich in het nieuwe jaar bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden over beide diefstallen.

Maastricht, parkeerautomaat opengebroken:
In het voorbije weekeinde is een parkeerautomaat staande op het Duboisdomein te Maastricht opengebroken. De inbraak werd maandagochtend 17 december 2001 ontdekt door een medewerker van de parkeerdienst die bij een inspectie van de automaat op het Doboisdomein deze opengebroken aantrof. De automaat bleek met een breekvoorwerp opengebroken te zijn waarbij het aanwezige parkeergeld, ongeveer fl. 200,- ontvreemd werd. Namens de gemeente Maastricht is van de diefstal bij de politie aangifte gedaan. De aangerichte schade is vele malen groter dan het ontvreemde geld. De schade wordt geraamd op fl. 4100,- die nodig is om de schade te herstellen.

Maastricht, proces-verbaal voor afsteken vuurwerk: Vier minderjarige jongens allen woonachtig te Maastricht zijn dinsdagavond 18 december 2001 door de politie bekeurd wegens het afsteken van vuurwerk in het stadsdeel Malberg te Maastricht. Een politiepatrouille zag dinsdagavond omstreeks 19.50 uur het viertal meerdere keren vuurwerk afsteken op de Malbergsingel te Maastricht. Dit werd onder andere gedaan door vuurwerk af te steken in een telefooncel. Een klap was het gevolg en een enorme rookontwikkeling. Gelukkig voor het viertal werd de telefooncel niet beschadigd. Het viertal werd door de politie aangehouden. Zij moesten eerst de veroorzaakte troep opruimen waarna zij meegenomen werden naar het politiebureau. Daar werd tegen hun proces-verbaal opgemaakt en werd een verhoor afgenomen. Het viertal werd vervolgens onder ouderlijk gezag geplaatst. De ouders stemden toe met een Halt afdoening. De jeugdigen 14, 15 en tweemaal 16 jaar, zullen onder meer een cursus moeten volgens, gegeven door medewerkers van het genoemde bureau.