Gemeente Bodegraven

Bodegraafse schoolkinderen voor vrede

Alle schoolkinderen in Bodegraven, de Meije en Nieuwerbrug doen mee aan een vredesactie. Woensdag 19 december om 11.30 uur zullen meer dan 2500 ballonnen op gelaten worden met de spreuk Bodegraafse schoolkinderen voor vrede.

Kinderen trekken zich het geweld en de beelden van de aanslagen op 11 september in Amerika en de militaire acties in Afghanistan die zij elke dag op tv en in de krant zien erg aan. Om de kinderen het gevoel te geven dat zij iets positiefs kunnen doen, heeft één van de directeuren van de scholen het idee geopperd om een vredesactie op touw te zetten. Het idee is door alle scholen (alle basisscholen en de locatie VMBO/Havo van het St. Antoniuscollege) in Bodegraven, Meije en Nieuwerbrug en de betrokken medewerkers en bestuurders van gemeente Bodegraven zeer enthousiast ontvangen.

Op 19 december wordt van iedere school om 11.00 uur een kind uit groep 8 op het gemeentehuis verwacht. Deze kinderen krijgen daar uit handen van de burgemeester een grote witte ballon. Hierna gaan zij terug naar hun school om daar samen met de andere kinderen de ballonnen om precies 11.30 uur op te laten.

Aan elke ballon zit een kaartje voorbedrukt met de spreuk Bodegraafse schoolkinderen voor vrede. Op dit kaartje kunnen de kinderen zelf een vredeswens tekenen of schrijven. Zo is deze actie niet alleen een hart onder de riem voor de schoolkinderen in Bodegraven maar ook voor de vinder van het kaartje.