Consumentenbond

Drie dagen gratis wachtlijsthulp
18 december 2001

Vanaf woensdag 19 tot en met vrijdag 21 december tussen 11.00 en 16.00 uur brengt het Algemeen Dagblad een telefonische versie van de Wachtlijsthulp.

Op het gratis nummer 0800-1552 krijgen consumenten en verwijzers informatie over de snelste weg naar de kortste wachtlijst. Op een snelle manier kunt u uitvinden in welk ziekenhuis u het snelst geholpen kan worden voor een bepaalde aandoening. U kunt een categorie kiezen, bijvoorbeeld cardiologie, waarop u een lijst krijgt met ziekenhuizen en daarbij de wachttijd in weken voor behandeling.

Het Algemeen Dagblad krijgt de informatie van de ziekenhuizen, maar niet alle ziekenhuizen geven wachtlijstgegevens. Deze komen dan ook niet in de lijst voor.

Al een paar maanden biedt het Algemeen Dagblad op zijn website de Wachtlijsthulp. Bezoekers kunnen in een oogopslag zien in welk ziekenhuis ze het snelst geholpen kunnen worden. De Consumentenbond juicht dit initiatief toe, omdat consumenten hiermee makkelijker kunnen kiezen voor het ziekenhuis met de kortste wachtlijst.

U kunt de Wachtlijsthulp op internet vinden op
www.ad.nl/wachtlijsthulp.