Persbericht
Zaandam, 19 december 2001

PontEecen neemt Huur Center over

PontEecen NV, de meest vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland, neemt gereedschapverhuurbedrijf Huur Center over. Huur Center is een middelgroot verhuurbedrijf in gereedschap met vestigingen in Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Woerden, Leiden en Nieuw Vennep. Huur Center heeft een omzet van ongeveer Euro 2,7 miljoen per jaar en heeft 25 werknemers.

Met de overname van Huur Center realiseert PontEecen een verdere versterking van haar positie op de gereedschapverhuur markt. PontEecen is reeds actief in gereedschapverhuur middels haar dochteronderneming Huurland, welke onderneming in december 2000 werd overgenomen. De activiteiten van Huur Center en Huurland zullen op korte termijn worden geïntegreerd en onder de naam Huur Center doorgaan. De nieuwe combinatie heeft op dit moment 12 vestigingen en ca. 50 werknemers. Dit jaar zijn er reeds drie vestigingen geopend en in 2002 zullen dat er ongeveer 12 zijn. In totaal streeft PontEecen naar ongeveer 30 vestigingen.

Profiel Huur Center
Huur Center heeft vestigingen in Nieuwkoop, Alphen aan de Rijn, Woerden, Leiden en Nieuw Vennep. Het verhuurpakket is gericht op de kleine en middelgrote aannemer en omvat een breed assortiment van elektrische en diesel aangedreven gereedschappen, hoogwerkers, aggregaten, compressoren, kleine graafmachines etc.. Bij Huur Center werken 25 werknemers. De omzet over 2001 zal naar verwachting Euro 2,7 miljoen bedragen.

Profiel PontEecen NV
PontEecen NV, de houdstermaatschappij van PontMeyer en bedrijven in de voormalige Houtgroep Eecen Nederland, is een toonaangevende hout en platenleverancier en producent van prefab-elementen voor de bouw. Met meer dan 60 vestigingen is de groep marktleider in Nederland. De onderneming heeft 1700 mensen in dienst en de omzet bedraagt ongeveer Euro 500 miljoen. PontEecen NV is genoteerd op de Incourante Markt van Euronext Amsterdam NV.

Voor verdere informatie:

PontEecen NV
De heer J. Bruil, Voorzitter Raad van Bestuur
Telefoon: 070-653 62 62


Citigate First Financial B.V., Assumburg 152a, 1071 GC Amsterdam Telephone ++ 31 (0)20 575 40 28, fax ++ 31 (0)20 575 40 20, E-mail ftijmstra@citigateff.nl