PERSBERICHT - 20 DECEMBER 2001

Voor serie "De Ronde van België"

Speciale Tom Bouws-prijs voor Waterkampioen

De Waterkampioen-redactie heeft de Speciale Tom Bouws Persprijs van het Belgisch Verkeersbureau voor de Ardennen en Brussel 2001 gewonnen. Dit naar aanleiding van de serie 'Ronde van België'. Daarvoor verkenden redacteuren om de beurt met redactiemotorboot Tijgerhaai de Belgische wateren en zij deden van al hun belevenissen in acht reportages onomwonden verslag.

Uit het juryrapport: "De steeds wisselende redactionele bemanning van velerlei disciplines zag kans talrijke facetten van het toerisme te water zeer informatief, sprankelend beschreven en uiterst origineel te trakteren."

De redactie is erg blij met de prijs, mede omdat zo meer partijen duidelijk zal worden dat ook de watersport een belangrijke toeristische pijler is. Er liggen in Nederland toch 265.000 zeil- en motorboten te water, waarvan de helft met kajuit. De eigenaren bevaren daarmee de Nederlandse en de omringende wateren en leggen ook her en der aan om het land te verkennen.

Fantastisch vindt de redactie het ook dat de Waterkampioen met deze serie het Belgisch Verkeersbureau voor Brussel en Ardennen heeft geïnspireerd om een van de komende jaren het thema 'Water' centraal te stellen.

Andere winnaars waren Herman Veenhof, Nederlands Dagblad (Tom Bouwsprijs Brussel) en Jaques Hermus, Nieuwsblad van het Noorden (Tom Bouwsprijs Ardennen)