Tiscali

RAI NET DISTRIBUEERT REDACTIONELE PRODUCTEN IN EUROPA VIA TISCALI NETWERK

Rome, Italie, 20 december 2001 - RAI Net, de internetpoot van de Italiaanse televisiegroep RAI die de webportal van de groep produceert, heeft een niet-exclusieve contentdistributieovereenkomst getekend met Tiscali, het leidende pan-Europese internetcommunicatiebedrijf. De overeenkomst kwam tot stand via RAI TRADE en maakt deel uit van de internetstrategie van RAI.

Vanaf januari 2002 zal er op de portal www.tiscali.it informatie en entertainment staan die afkomstig is van www.rai.it. De overeenkomst houdt ook in dat Tiscali de meer Europees georiënteerde RAI content zal distribueren via de 14 Tiscali landenportals, om zo de Italiaanse cultuur wereldwijd meer onder de aandacht te brengen. De Tiscali webpagina met content van RAI zal voor de twee ondernemingen gezamenlijke advertentie- en andere inkomsten genereren. De contractduur is drie jaar.

De overeenkomst bevestigt de waarde van het distributienetwerk van Tiscali en stelt RAI en Tiscali in staat om hun contentproductie en hun kennis op het gebied van internet te delen. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van nieuwe soorten content en innovatieve manieren om deze content via het internet te gebruiken.

Voor meer persinformatie (+ 39 voor bellen van buiten Italie):

RAINET S.p.A. RAI TRADE S.p.A. ADNKRONOS COMUNICAZIONE TISCALI Camilla Morbidelli Lorenzo Briani Addetto Stampa: Aurora Grimaldi IMAGE BULDING
Resp. Comunicazione Resp.Ufficio Stampa Tel. 347-6816472/06 68894236 Giuliana Paoletti
Tel. 06 33174952 Tel. 0637498250 Resp. Ufficio Stampa Simona Vecchies c. morbidelli@rai.it briani @raitrade.it Marco Antonellis Mara Baldessari Tel. 02 89011300