Korps: Groningen, plaats: diverse 20-12-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 20 december 2001

Dagelijkse berichten

Bellingwolde: tas met kerst- en nieuwjaarskaarten gestolen Een 19-jarige bezorgster van de streekpost is woensdagochtend op de Kanaaldijk OZ in Bellingwolde beroofd van haar tas met daarin zon tweehonderd kaarten met kerst- en nieuwjaarswensen. De vrouw werd op de fiets van achteren benaderd door twee donkere mannen die haar bedreigden en de tas afnamen. De mannen gingen vervolgens op twee fietsen weg richting Rhederbrug. De politie stelt een onderzoek in.

t Zandt: professionele hennepkwekerij opgerold
In de schuur van een boerderij aan de Korendijk in t Zandt rolde de politie woensdagmiddag een professionele hennepkwekerij op. In totaal werden bijna tweeduizend hennepplanten aangetroffen. De kwekerij was ingericht met een gestuurd bewaterings- en verlichtingssysteem. Elektriciteit werd buiten de meter om afgenomen. Het energiebedrijf doet aangifte. Het geheel van planten en toebehoren werd ter vernietiging afgevoerd. De 36-jarige bewoner is aangehouden voor het afleggen van een verklaring en nader onderzoek.

Veendam: illegale zender uit de lucht
De illegale zender Atlantis Noord werd door de Radiocontroledienst woensdagmiddag uit de lucht gehaald. De zender werd gepeild in de Tijdenstraat in Veendam en de zender van 19-jarige zendamateur werd in beslag genomen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Leek: voetganger met hond aangereden
Op de Europaweg in Leek werd woensdagavond een 55-jarige inwoner van Leek die zijn hond uitliet aangereden door een 20-jarige automobilist uit Nietap. De voetganger liep rechts van de weg op het asfalt en kwam via de motorkap tegen de voorruit aan. Hij werd voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. De hond liep lichte verwondingen op en werd naar een dierenarts gebracht.

Delfzijl: man (19) aangehouden op gestolen snorfiets In de Portugesestraat in Delfzijl werd woensdagochtend een 19-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man werd gecontroleerd en bleek op een gestolen snorfiets te rijden. Hij ging er bij de controle vandoor en kon na inzet van pepperspray worden overmeesterd. De Delfzijlster is ingesloten voor nader onderzoek.

Zuidhorn: fietsster gevallen na aanrijding
De politie werd woensdagochtend gestuurd naar de Hanckemalaan in Zuidhorn waar een 76-jarige fietsster uit die plaats was gevallen. De vrouw werd met een vermoedelijk gebroken heup naar het ziekenhuis gebracht. Zij verklaarde dat zij een duwtje had gekregen van een bus, die daar waarschijnlijk niets van heeft gemerkt, en ten val kwam. Onderzoek is ingesteld.

Delfzijl: vrouw bedreigd bij station; politie zoekt getuigen Een 24-jarige vrouw uit Delfzijl heeft aangifte gedaan bij de politie van bedreiging door een nog onbekende man bij het station West in Delfzijl. De vrouw kwam zaterdag 15 december met de laatste trein uit Groningen in Delfzijl aan rond 00.45 uur. Bij het verlaten van het station West werd zij bedreigd op de Hogelandsterweg. Door hard te schreeuwen en verzet liet de man haar los. Het signalement van de man die de vrouw lastig viel luidt: man, bruine huidskleur, leeftijd 20 25 jaar, lengte 180 190 cm, kort zwart kroes haar. Gekleed in een donkere spijkerbroek en een lichte stoffen jas. De man werd vergezeld door een vriend in dezelfde leeftijd en met dezelfde huidskleur. Mensen die informatie hebben voor de politie over dit voorval worden verzocht te bellen via 0900 8844 met de politie in Delfzijl.

Stadskanaal: ongeval met fietsster
Op de kruising van de Amerikalaan met de Olmenhage in Stadskanaal zag een 47-jarige automobilist uit Stadskanaal woensdagmiddag een 54-jarige plaatsgenote op de fiets over het hoofd. De vrouw kwam te vallen. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Beerta: hennepplantage op zolder
Op de zolder van een woning aan de Hoofdstraat in Beerta werd woensdagochtend door de politie een hennepplantage aangetroffen. Er werden 25 planten in beslag genomen en ruim 4 kilo gedroogde henneptoppen. Bij controle van de elektriciteitsmeter bleek en mee geknoeid te zijn. De bewoner en bewoonster van de woning worden door de politie verhoord over de plantage.

Berichten stad komen later
Inlichtingen, Afdeling Communicatie. 0900 - 8844 ( 30 c/m)