Politiebericht Flevoland: District Zuid 20-12-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Kop-staartbotsing A27
ALMERE Woensdagmorgen heeft zich op de A27 richting Huizen een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 38-jarige automobilist uit Sneek zag waarschijnlijk te laat dat zijn voorganger, een 24-jarige automobilist uit Almere, afremde voor een file. De Almeerse is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide autos zijn afgevoerd.

Easy Rider controle
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag op het Noordeinde in het kader van het Easy Rider project een bromfietscontrole uitgevoerd. In een tijdsbestek van anderhalf uur werden 20 bromfietsen gecontroleerd en 25 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het overschrijden van de constructiesnelheid.

Rijden onder invloed en belediging
ALMERE Surveillerende agenten troffen woensdagavond op de Hogering midden op de rijbaan een stilstaande auto aan. De bestuurder, een 52-jarige Almeerder, lag voorovergebogen op zijn stuur te slapen. Toen de agenten hem wakker maakten, begon de man te schelden en met zijn armen te zwaaien. Daarop is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tijdens deze rit gedroeg de man zich eveneens zeer opstandig. Op het politiebureau blies de man 765 ug/l (1,7 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Rijden onder invloed
ALMERE Woensdagnacht heeft de politie op de Oosterdreef een 56-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Omdat hij de blaastest en de ademanalyse saboteerde, is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.