Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-12-2001

Politieberichten district Eemland noord, 08.45 uur
Huisje in brand, jongens aangehouden

BUNSCHONTEN/SPAKENBURG- Op woensdagavond werden drie jongens aangehouden nadat ze een vakantiehuisje in brand hadden gestoken.

Omstreeks half zeven kreeg de politie de melding dat er een vakantiehuisje in brand stond aan de Westdijk. De brandweer werd gewaarschuwd en bluste de brand. Snel werd duidelijk dat de brand was aangestoken. Getuigen hadden drie jongens zien wegrennen na de brand. Na een kort politieonderzoek werd het drietal aangetroffen en aangehouden. De jongens bekende te hebben ingebroken in het huisje en hier brand te hebben gesticht.

Het drietal, in de leeftijd van 13 tot 15 jaar afkomstig uit Soest, is ingesloten voor verhoor. Het huisje werd door de brand volledig verwoest.

Alcoholcontrole

EEMNES- Op woensdagavond werd er van kwart voor zeven tot acht een alcoholcontrole gehouden op de Laarderweg. 39 automobilisten werden gecontroleerd en geen van hen had teveel gedronken.

Verkeerscontroles

SOEST- Op woensdagmiddag vond er van vijf tot half zes een verkeerscontrole plaats op de Peter van de Breemerweg. Hier kregen 5 automobilisten en bekeuring omdat ze de aldaar geldende geslotenverklaring negeerden.

EEMNES- Op woensdagmiddag werd van half vier tot half vijf een verkeerscontrole gehouden op de Wakkerendijk. Van de 100 automobilisten die passeerden droegen er 3 niet de autogordel. Zij kregen een bekeuring van 90 gulden.