Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-12-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.15 uur
Afhandeling gevonden fietsen

VEENENDAAL - Per 1 januari 2002 zal de wijze van afhandelen bij meldingen van gevonden fietsen in Veenendaal veranderen. Vanaf deze datum zal het Kringloopcentrum t Veen in Veenendaal de fietsen gaan ophalen, opstallen, fietskijkdagen organiseren.

Voorheen zorgde de politie voor het ophalen van fietsen, opstal en organisatie van fietskijkdagen. Maar onder andere gelet op deze tijdrovende bezigheid voor de politie en de toekomstige beschikbare ruimte voor opstal bij het nieuwe districtsbureau is voor deze nieuwe oplossing gekozen.

Gestolen fietsen
Wel is de politie nauw betrokken bij het controleren van de herkomst van fietsen. Middels een per fiets opgemaakt registratieformulier dat naar het wijksecretariaat van de politie in Veenendaal wordt gezonden, wordt op grond van aangiftes bekeken of de fietsen als gestolen staan aangegeven.

Bij het aantreffen van fietsen kunnen bewoners in Veenendaal voortaan bellen met het Kringloopcentrum t Veen. Deze zal één maal per week de aangetroffen fietsen ophalen en de fiets melden bij de politie middels het registratieformulier. Een gedupeerde waarbij de fiets gestolen is, moet aangifte doen bij de politie. Met deze aangifte kan de eigenaar terecht bij de fietskijkdagen die door het kringloopcentrum wordt georganiseerd.

Voor meldingen aangetroffen fietsen en fietskijkdagen: Kringloopcentrum t Veen
Groeneveldselaan 14
3903 AZ VEENENDAAL
tel. 0318-556545
fax. 0318-502219
e-mail: veen@planet.nl

Voor aangifte van diefstal fiets in Veenendaal: Politie Veenendaal
Boompjesgoed 2
3901 MJ VEENENDAAL
tel. 0900-8844

Gewapende overval

AMERONGEN Woensdagmorgen vond bij een levensmiddelen winkel aan de Koenestraat een gewapende overval plaats.

Omstreeks zes uur opende de medewerker van de winkel de zaak op de gebruikelijke manier. Op het dat man de winkel binnenloopt, stonden plotseling drie mannen achter hem. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten de mannen geld van het slachtoffer.

Na het afgeven van een onbekend geldbedrag verdween het drietal in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuige(n) van de overval. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Heuvelrug, te.: 0900 88 44.

Verlichtingscontrole

RHENEN De politie heeft woensdagmorgen een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd.

Tussen half acht en kwart over acht kregen 16 fietsers een bekeuring voor het niet of gedeeltelijk voeren van verlichting.