Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-12-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.40 uur
Verkeerscontroles

DE BILT De politie heeft woensdagmorgen op de Utrechtseweg een snelheidscontrole gehouden.

Tussen acht uur en half twaalf werden in totaal 2232 voertuigen gecontroleerd. Voor 104 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid. Op de Utrechtseweg mag maximaal 80 km/u worden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

ZEIST- Op woensdagochtend werd er een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Lindenlaan. In totaal kregen 12 fietsers een bekeuring omdat geen voor- of achterlicht voerden.

ZEIST/DE BILT- Op woensdagmiddag werd er door de politie een grote brom/snorfietscontrole gehouden op de Oranje Nassaulaan, de Slotlaan en de Soestdijkseweg zuid. In totaal werden 29 bromfietsen gecontroleerd en werden 46 bekeuringen uitgereikt voor een te groot vermogen, rijden zonder helm, rijden zonder verzekering en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Openingstijden vreemdelingendienst

BINNENSTICHT- De vreemdelingendienst van het district Binnensticht zal voor het publiek gesloten zijn van maandag 24 december 2001 tot donderdag 3 januari 2002. Daarna is de vreemdelingendienst weer dagelijks telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 12.00 uur via 0900-8844. Een bezoek aan het bureau kan alleen na een telefonische afspraak.

Auto in brand

HUIS TER HEIDE- Op woensdagmiddag ontstond er brand in een auto. Een 22-jarige automobilist uit Utrecht reed met zijn auto over de Zandbergenlaan en zag dat er rook uit zijn dashbord kwam. De man stopte direct zijn auto en stapte uit. Inmiddels stond de auto al deels in brand. De brandweer werd gewaarschuwd en bluste deze brand. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een defect in het verwarmingssysteem.

Aantreffen illegaal vuurwerk

BUNNIK- Op woensdagmiddag werd 36 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie had een tip binnengekregen dat er in een woning aan de Van Riemsdijkgaarde illegaal vuurwerk zou liggen.

De politie stelde een onderzoek in en trof in de woning een groot aantal lawinepijlen en siervuurwerk aan. Een 18-jarige man uit Bunnik werd vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Het vuurwerk werd inbeslaggenomen voor vernietiging.