Gemeente Capelle a/d IJssel

Eerste Capelse Wijkendag een succes

Op woensdag 12 december 2001 is de eerste Capelse wijkendag gehouden. Deze feestelijke bijeenkomst vond plaats in het Isala Theater.
De gemeente Capelle aan den IJssel had deze bijeenkomst aangeboden aan mensen die betrokken zijn bij de Wijk Overleg Platforms (WOPs). Dit waren niet alleen de leden van de WOPs, maar ook afgevaardigden van diverse instanties, gemeenteambtenaren en leden van het college van burgemeester en wethouders.

Vanaf 16.00 uur werd een programma aangeboden waarbij op 'speelse wijze is ingegaan op de successen, valkuilen en verdere vormgeving van het buurtbeheer. Als eerste konden de leden van de verschillende WOPs hun ervaringen kwijt met het werk bij het WOP en de samenwerking met de gemeente. Dit ging door middel van interviews en het opvoeren van sketches en zelfs een lied door leden van de WOPs en een tweetal acteurs.
Rond 18.00 uur was het tijd voor het diner. Er was een prima verzorgd warm en koud buffet geregeld. Gedurende anderhalf uur werd gegeten en was er volop gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.
Het tweede deel van de avond bestond uit twee workshops. De aanwezigen gingen in groepjes uiteen om eerst een ontwerp te maken voor een WOP-logo. Een professioneel ontwerpbureau gaat nu aan de slag om uit de beste ontwerpen een definitief WOP-logo te maken. Als tweede werd de deelnemers gevraagd om een lijst te maken met zaken die belangrijk zijn om met de WOPs aan te pakken. Uit de lijsten zullen een paar onderwerpen gekozen worden die in 2002 kunnen worden aangepakt.
Tot slot werd iedereen nog uitgenodigd om gezamenlijk iets te drinken. Tijdens het borrelen bleek al dat de meeste aanwezigen het een geslaagde avond vonden die zeker voor herhaling vatbaar is.