Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 20 december 2001


HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP VRIJDAG 21 DECEMBER VANAF 10.00 UUR AFWEZIG. DE PIKETFUNCTIONARIS IS ALLEEN VOOR DRINGENDE ZAKEN BEREIKBAAR VOLGENS DE BEKENDE PIKETREGELING.
OP VRIJDAGMIDDAG WORDEN GEEN PERSBERICHTEN GEMAAKT.

Frontale aanrijding met dodelijke afloop Noordwijk (D1)
Bij een frontale aanrijding op de Provinciale weg N206 is op woensdag 19 december rond 18.15 uur een 46-jarige automobilist uit Hillegom om het leven gekomen. Het ongeval ontstond nadat het slachtoffer door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft belandde. Daar botste hij frontaal op een bestelauto van een Voorhouts bedrijf. De inzittenden daarvan bleven, op enkele schrammetjes na, ongedeerd. De politie sloot de weg ruim twee uur af.

Geweldpleger aangehouden Noordwijkerhout (D1)
De politie hield op woensdag 19 december rond 20.40 uur bij een verenigingsgebouw aan de 's-Gravendamseweg een 34-jarige man uit Engeland aan. De verdachte had kort daarvoor een 32-jarige Noordwijkerhouter enkele malen flink op zijn kaak geslagen en op zijn vinger gebeten. Het incident ontstond nadat de Noordwijkerhouter de verdachte juist een helpende hand wilde toesteken omdat diens relatie uit was. Dit werd door hem niet gewaardeerd. De Engelsman is ingesloten.

Verkeerszuil onder invloed aangereden Noordwijk (D1)
De politie hield op donderdag 20 december kort na middernacht een 44-jarige in Noordwijk verblijvende automobilist uit Italië aan. De man had onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een verkeerszuil op de Northgodreef aangezeten. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 875 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De politie vorderde het rijbewijs van de Italiaan in.

Man valt meisje lastig Katwijk (D1)
Een nog onbekende man van tussen de 20 en 30 jaar, viel op woensdag 19 december rond 19.45 uur op de Rijnsoever een 17-jarig meisje uit Katwijk lastig. De man reed op zijn bromfiets van het model Puch maxi het meisje op haar fiets klem en probeerde haar aan te raken. Het meisje verzette zich door met een fietsslot in de richting van haar belager te slaan. Nadat deze hem raakte ging hij er vandoor. Vier jongens die juist op dat moment op fietsen kwamen aanrijden brachten het geschrokken meisje veilig naar huis. De politie zou graag in contact komen met deze jongens.

Inbraak in woningen Sassenheim (D1)
Op woensdag 19 december werd er vermoedelijk in de avond ingebroken in een woning aan de Mercuriusstraat en het Hellegatspolder. Bij één woning werd een raam bij de ander een deur opengebroken. Uit de woningen zijn sieraden en is geld gestolen.

Inbraak in woning Rijnsburg (D1)
In de avond van woensdag 19 december werd er ingebroken in een woning aan de Oegstgeesterweg. Een raam werd opengebroken. Tot op heden wordt nog niets vermist uit de woning.


Inbraak in woning Katwijk (D1)
In de avond van woensdag 19 december werd er ingebroken in een woning aan de Conradstraat. Een deur werd opengebroken. Vooralsnog wordt niets vermist uit de woning.

Aanrijding Gouda (D2)
Op donderdag 20 december net na middernacht, ontstond op de kruising Joubertstraat met de Bothastraat een aanrijding tussen twee auto's. Een 42-jarige automobilist uit Gouda kwam uit de Bothastraat en verleende geen voorrang aan de op de Joubertstraat rijdende 26-jarige automobilist uit Rotterdam. De Gouwenaar en een 16-jarige inzittende werden met rugletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Drie andere inzittenden bij de Gouwenaar bleven ongedeerd.

Schoorsteenbrand Gouda (D2)
Op woensdag 19 december om 17.00 uur is de brandweer en de politie uitgereden naar de Oostboezemkade in Gouda waar bij 1 van de woningen een schoorsteenbrand was gezien door spelende kinderen. Ter plaatse bleek dat de bewoner zijn voor de kerst opgedane lege wijnkistjes aan het verbranden was. Dit leverde dusdanige problemen uit de schoorsteen op dat spelende kinderen aan de overkant van de weg de vlammen uit de schoorsteen zagen komen. Hierop alarmeerden zij de bewoners die direct de brandweer belde. De brandweer heeft de schoorsteen gecontroleerd en de bewoner enige adviezen verstrekt.

Verkeersongeval Waddinxveen (D2)
Een 34-jarige man uit Waddinxveen is gisteren, 19 december rond 17.15 uur, betrokken geraakt bij een ongeval op de Tweede Bloksweg. De man reed op zijn bromfiets over de Tweede Bloksweg, komende uit de richting van de Dreef. Voor hem reed een 40-jarige automobilist uit Waddinxveen. De bromfietser wilde de automobilist links inhalen, maar juist op dat moment wilde de automobilist een uitrit inrijden aan de linkerkant van de weg inrijden. De automobilist had hierbij zijn richtingsaanwijzer aan. De bromfietser was echter al zo dicht genaderd, dat hij de auto niet meer kon ontwijken. Het viel mee met het letsel van de bromfietser, hij kon ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld worden.

Controle parkeerverordening Schoonhoven (D2)

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Verkeersongeval met letsel Roelofarendsveen (D3)
Op woensdag 19 december om 15.30 uur zijn op de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam twee auto's met elkaar in botsing gekomen ter hoogte van de op- en afrit Roelofarendsveen. Een 31-jarige bestuurder uit Zoetermeer reed op de linkerbaan toen door nog onbekende oorzaak een 36-jarige bestuurder uit Vleuten vanaf de rechterrijstrook naar links kwam. Deze 36-jarige man heeft nog getracht krachtig te remmen maar kon een aanrijding met de 31-jarige bestuurder niet meer voorkomen. De 31-jarige man is door de ambulancedienst met nekletsel naar het Rijnland ziekenhuis gebracht.

Aanrander/schennispleger aangehouden Oud Ade (D3)
Op woensdag 19 december om 18.00 uur is een 14-jarige jongen uit Leiden aangehouden in Oud Ade voor openbare schennis en aanranding. De jongen had even voor zijn aanhouding twee vrouwen zijn geslachtsdelen laten zien en 1 vrouw aangerand. De politie die snel ter plaatse was zag de dader wegfietsen en konden hem na een korte achtervolging aanhouden. De jongen is overgebracht naar het politiebureau in Leiderdorp. Twee slachtoffers, een 27-jarige vrouw uit Oud Ade en een 30-jarige vrouw uit Leiden hebben bij de politie aangifte gedaan. Een derde slachtoffer heeft wel telefonisch contact gehad met de politie maar heeft nog geen aangifte gedaan. De politie zou graag in contact willen komen met dit derde slachtoffer. Tel. nummer. 0900-8844

Ongeval Alphen a/d Rijn (D3)
Een 21-jarige fietster uit Alphen a/d Rijn heeft woensdag 19 december rond 08.30 uur een aanrijding gehad met een 32-jarige automobiliste uit Alphen a/d Rijn. De fietster reed over het fietspad langs de A. Van Leeuwenhoekweg. Bij de fietseroversteekplaats vlakbij de J. Keplerweg sloeg ze linksaf en gaf zij geen voorrang aan de automobiliste die op de kruisende voorrangsweg reed. Een aanrijding volgde. De fietster werd met onbekend letsel naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht.

Hardrijder onder invloed Zevenhoven (D3)
De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 21-jarige Zevenhovenaar die in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 december rond 01.45 uur onder invloed van alcohol met hoge snelheid over de Jonge Zevenhovenseweg reed. De man reed ongeveer 50 km/uur te hard waar maximaal 60 km/uur gereden mag worden. Op het politiebureau wees een ademanalyse 315 ug/l uit. De man is voor beide feiten bekeurd en kreeg bovendien een rijverbod van 2 uur.

Parkeercontroleurs pakken geweldpleger op Leiden (D4)
Parkeercontroleurs hebben op woensdag 19 december rond 19.45 uur op de Doezastraat een 28-jarige man uit Voorschoten aangehouden. Op aanwijzing van een 27-jarige automobilist uit Leiden spraken zij de man over zijn gedrag op de Jan van Houtkade aan. Hij gooide daar met een voorwerp tegen de auto van de Leidenaar. De auto liep daardoor een deukje in een portier op. De aanhouding verliep niet geheel zonder slag of stoot. De Voorschotenaar werd agressief, bedreigde en beledigde de parkeercontroleurs en wist een 51-jarige vrouwelijke controleur meerdere malen te slaan. Met assistentie van andere politiecollega's werd de verdachte overgebracht naar het bureau. Hij is ingesloten.