Gemeente Breda

20-12-2001

Nieuwe leden bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs

Op voordracht van de oudergeleding en personeelsgeleding van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad stellen burgemeester en wethouders van Breda de gemeenteraad voor nog twee leden te benoemen in de nieuwe bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs. Het gaat om de heren G.A.M. van de Griendt en J.D.M. Oude Grote Bevelsborg, beiden uit Breda. Als de raad op 31 januari 2002 akkoord gaat, maken zij deel uit van de dan uit vijf personen bestaande bestuurscommissie. Behalve de voorzitter, oud-wethouder H. van Raak, bestaat deze uit de heren A. Horward en C. Schoenmakers uit Teteringen.

De heer Van de Griendt was voorzitter van de medezeggenschapsraad van de Montessorischool in Breda en bekleedt daarnaast diverse bestuursfuncties. Hij werkt als districtsmanager bij een uitvaartverzorger. De heer Oude Grote Bevelsborg is partner bij een advocatenbureau in Breda en is specialist op het gebied van financiële en juridische zaken.

De bestuurscommissie, die sinds 29 november 2001 in dienst is, zal het college informeren over ontwikkelingen binnen het openbaar primair onderwijs. Daartoe is het reglement aangepast. In het nieuwe reglement is onder meer bepaald dat de commissie op verscheidene momenten verantwoording aan de gemeenteraad aflegt.

Breda, 20 december 2001