Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-12-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 11.15 u) Donderdag, 20 december 2001

District Heerlen

Heerlen; inbreker aangehouden
Afgelopen dinsdag op woensdagnacht is op de Bongerd in Heerlen ingebroken in een viskraam. Daarbij werd een gsm uit de viskraam gestolen. De politie die een onderzoek instelde, hield woensdagmorgen op de Saroleastraat een 25-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aan die zij verdenkt van de inbraak. De bij de inbraak gestolen gsm nam de politie in beslag. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft de inbraak in de viskraam bekend. De politie stelt verder onderzoek in.

Brunssum; medicijnen gestolen
Afgelopen woensdagavond is ingebroken in een op een parkeerplaats aan de Kochstraat in Brunssum geparkeerde auto. Daarbij hebben de auto-inbrekers een hoeveelheid medicijnen, zoals Prednison en Imuran gestolen. De politie die een onderzoek instelt, waarschuwt ervoor dat de gestolen medicijnen bij onbevoegd gebruik / inname ernstig gevaar kunnen opleveren voor de gezondheid.

Hoensbroek; aanrijding
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 18.45 uur vond op de Pastoorskuilenweg in Hoensbroek. Een 71-jarige bestuurster van een auto uit Hoensbroek botste met haar auto tegen voeganger,67-jarige man uit Hoensbroek die de weg overstak. De man raakte bij de aanrijding gewond en werd met ondermeer een knie-letsel en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Hoensbroek; agressieve honden
Vanmorgen, donderdagmorgenvroeg omstreeks 05.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Markt in Hoensbroek twee loslopende agressieve honden fietsers en passanten aanvielen. Een passant die door de honden werd aangevallen, wist nog net op tijd het vege lijf te redden en naar huis te rennen. De politie die terplaatse ging trof de agressieve honden, twee donker/zwartkleurige herdershonden op de Marktstraat aan. Gezien de agressiviteit van beide dieren waarschuwde de politie passanten weg te blijven en niet in de buurt te komen. Toen op een gegeven moment de honden agressief naar een nietsvermoedende passant renden, trachtten de politie-agenten de honden af te leiden / de aandacht van de dieren naar zich toe te trekken. Dat lukte, echter de honden vielen meteen een van de agenten aan en beten hem (ondermeer in zijn hand). De agent trachtte de honden met zijn wapenstok af te weren doch de agressieve dieren bleven hem aanvallen. Daarop trok de agent zijn dienstpistool en heeft een van beide agressieve dieren doodgeschoten. De andere hond raakte gewond toen hij onder een politieauto is geraakt van inmiddels gearriveerde politie-assistentie. Deze hond rende echter weg en wist toch nog te ontkomen. De politie is op zoek naar het agressieve dier, alsook stelt zij een onderzoek in naar de eigenaar van beide herdershonden.