Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-12-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 12.40 u) Donderdag, 20 december 2001

District Kerkrade

Kerkrade; bloedproef
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Wiebachstraat in Kerkrade van een 58-jarige automobilist uit As (B) kreeg de politie aanwijzingen dat de Belg onder invloed zijn auto bestuurde. Omdat blaastesten/ademanalyses herhaaldelijk mislukten werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en hij kreeg een rijverbod. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; meer op kerfstok ?
Personeel van een winkel aan de Hoofdstraat in Kerkrade betrapte afgelopen woensdagmiddag een 31-jarige man uit Maastricht bij diefstal van parfum, gezichtscreme en een pak koffie ter waarde van totaal ruim zestig gulden. De politie heeft de gestolen goederen inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Bleek namelijk dat hij papieren bij zich had die bij nader onderzoek afkomstig zijn van een inbraak deze week in Kerkrade in een geparkeerde auto. Ook deze werden papieren werden inbeslaggenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Vaals; heterdaad
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 02,30 uur kreeg de politie een melding dat op de Maastrichterlaan in Vaals iemand in een auto aan het inbreken was. De politie die snel terplaatse ging trof er in een geparkeerde auto een man aan die bezig was de autoradio/cd-speler uit de auto te forceren. De verdachte, een 32-jarige man uit Vaals werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de auto-inbraak bekend en de politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of de verdachte meer op zijn kerfstok heeft.