Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 11.35 uur) Donderdag 20 december 2001

Maastricht, woninginbraken:
In een woning gelegen aan de Castelmorelaan te Maastricht heeft een inbraak plaatsgevonden. De inbraak werd woensdagavond 19 december 2001 ontdekt bij thuiskomst. De toegang tot de woning werd verkregen na het forceren van een keukenraam. De woning werd geheel doorzocht waarbij vrijwel alle kasten en laden geopend werden. Ontvreemd werden een computer, een kleurentelevisie en enkele cds.

Woensdagavond tussen 17.00 en 22.50 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Reyckenborg te Maastricht. De inbraak werd ontdekt door de bewoonster die bij haar thuiskomst haar woning geheel overhoop gehaald aantrof. De inbreker verschafte zich de toegang na het forceren van een bovenlicht. Uit de woning werden onder andere enkele sieraden ontvreemd. De bewoonster heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Eveneens op woensdagavond 19 december 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Breemakkergaard te Maastricht. Na het forceren van het slot in een achterdeur kreeg de inbreker de toegang tot de woning. De gehele woning werd doorzocht waarbij een fotocamera en een 100 tal cds werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Eijsden, vuurwerkbom:
Een zwaar kaliber vuurwerkbom heeft dinsdagavond 18 december 2001 21.15 uur op t Veldje te Eijsden behoorlijk wat schade veroorzaakt. Door de kracht van de ontploffing scheurde een massief houten balk, onderdeel van een duikelbrug (speeltoestel). Omwonenden van t Veldje reageerden op de zware klap door een kijkje op straat te nemen wat er was voorgevallen. Zij zagen meteen na de klap van t Veldje een jeugdige bromfietser wegrijden, maar niet vaststaat dat deze de explosie heeft veroorzaakt. Nadien bleek dat er schade was aan het speeltoestel, eigendom van de gemeente Eijsden. De schade wordt geraamd op fl. 2000,-. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld om de identiteit van de vuurwerkafsteker te achterhalen. Dit leverde echter geen resultaat op.
De politie verzoekt getuigen die dinsdagavond de jeugd op t Veldje gezien heeft en mogelijk ook op de hoogte is van de identiteit van de vuurwerkafsteker dit te melden aan de politie.

Maastricht, greep in kassa:
Een onbekend gebleven man heeft woensdagavond 19 december 2001 is een Chinees restaurant gelegen aan het Erasmusdomein te Maastricht een greep in de kassa gedaan. Hij ging er vandoor met een geldbedrag van enkele honderden guldens.
Woensdagavond kort voor 23.00 uur meldde zich een onbekende man in het restaurant en bestelde een Chinese maaltijd. De klant rekende zijn bestelling af en bleef voor de toonbank staan. In een onbewaakte ogenblik heeft hij een greep in de kassa gedaan hetgeen onopgemerkt bleef voor het personeel. Toen echter het personeel de kassalade open aantrof en daaruit geld verdwenen bleek te zijn kon alleen de enige klant de schuldige zijn geweest. Hem werd gevraagd zijn zakken te legen, maar daar gaf de klant geen gevolg aan. Daarna verliet hij overhaast het restaurant en ging er op een gele fiets vandoor. Het ontvreemde geldbedrag betreft de dagopbrengst van het restaurant. Geschat wordt dat dit enkele honderden guldens bedraagt. Het personeel heeft meteen na de greep in de kassa en de overhaaste vlucht van de dief de politie gewaarschuwd. Bij een onderzoek in de omgeving werd de dief echter niet meer aangetroffen. Namens het restaurant is van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, aangehouden met gestolen auto:
Twee inwoners van Maastricht zijn woensdagavond 19 december 2001 na een korte achtervolging door de politie aangehouden. De auto waarvan het tweetal gebruik maakte bleek van diefstal afkomstig te zijn. De bemanning van een patrouilleauto van de politie in Maastricht zag woensdagavond omstreeks 23.35 uur een klein bestelbusje over de Malbergsingel te Maastricht rijden met daarin twee personen. De politieagenten meenden de bestuurder te herkennen als een man wiens opsporing verzocht was. De politieauto keerde en reed achter het bestelbusje aan. De bestuurder van dit bestelbusje had de politieauto kennelijk gezien waarna deze zijn snelheid verhoogde en probeerde ertussenuit te knijpen. Er werd een stopteken gegeven, maar de bestuurder negeerde dit en bleef proberen uit handen van de politie te blijven. Op de Laathofruwe stopte het bestelbusje plotseling en de twee inzittenden sprongen uit de auto en zetten het op een lopen. Na een korte achtervolging konden beide inzittenden door de politie worden aangehouden. Het gebruikte bestelbusje bleek recent te Geleen ontvreemd te zijn terwijl het vermoeden van de politieagenten, die de bestuurder mogelijk herkenden, juist was. De bestuurder bleek een 20 jarige man te zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats, die door de politie van de basiseenheid Valkenburg/Margraten gezocht werd wegens betrokkenheid bij een autodiefstal.
Beide inzittenden werden door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De passagiere van het bestelbusje bleek een 18 jarige vrouw uit Maastricht te zijn. Bij onderzoek in het gestolen bestelbusje werden door de politie inbrekerswerktuigen aangetroffen waaronder een slotentrekker, een werktuig gebruikt door autodieven, en een mokerhamer. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. Vermoedelijk zal het tweetal vanmiddag in verzekering worden gesteld.