Politiebericht Èindhoven e.o. 20-12-2001

1e Persbericht donderdag 20 december 2001

Politieberichten

Eindhoven: Afdeling Vreemdelingen Politie voor publiek gesloten De afdeling Vreemdelingen Politie van de politieregio Brabant Zuid Oost is van dinsdag 25 december 2001 tot en met vrijdag 28 december 2001 en van maandag 31 december 2001 tot en met dinsdag 1 januari 2002 voor het publiek gesloten. Voor urgente gevallen kunt u zich wenden tot de dichtstbijzijnde politieafdeling in de regio Brabant Zuid Oost.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Woensdagavond om 21.20 uur is in het politiebureau aan de Mathildelaan een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politieman in burger had even daarvoor gezien dat de man op het Stratumseind een kras zette op een portier van een geparkeerde politieauto. De man is na verhoor aan het politiebureau heengezonden. Tegen verdachte is proces-verbaal opge-maakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagavond om 21.50 uur is op de Eikenstraat een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen dat de man daar aan een geparkeerde auto stond te rommelen. Zij waarschuwden de politie die de man daar aantrof. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Straatprostitutie
Donderdagmorgen rond 1.05 uur is op de Wenckenbachstraat een 34-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij wordt verdacht van straatprostitutie. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij heengezonden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanrijding met gewonden
Donderdagmorgen rond 8.30 uur raakten bij een aanrijding op de kruising Cortenbachstraat Berlaerstraat twee fietsters, 12 en 14 jaar, uit Helmond gewond. Zij fietsten op de Cortenbachstraat naar genoemde kruising. Op de kruising reden zij rechtdoor. Uit tegenover-gestelde richting kwam een 36-jarige automobilist uit Eindhoven die daar linksaf de Ber-laerstraat inreed. Hij verleende niet de vrije doorgang aan de meisjes en schepten hen. De meisjes kwamen ten val. Zij liepen daarbij diverse schaafwonden en zere enkels op en zijn voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Cranendonck: Controle alcohol
Woensdagavond is op Geldropseweg in Heeze en op de Oranje Nassaulaan in Maarheeze een alcoholcontrole gehouden. 122 automobilisten zijn gecontroleerd. 2 automobilisten zijn op de Geldropseweg bekeurd. Een 35-jarige automobilist uit Heeze blies 0,75 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van fl. 410,- opgelegd. Een 59-jarige automobilist uit Hamont-Achel blies 1,05. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Nuenen: Inbraak in een woning
Woensdagavond tussen 18.30 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Wever-straat. Het slot van de voordeur is vernield. Uit de woning zijn audiovisuele apparatuur, pc apparatuur, foto- filmapparatuur, een telefoon en sieraden gestolen.

Best: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Randweg. Het slot van een toegangsdeur is vernield. Uit het pand is een witte bedrijfswagen, IVECO type 4912, voorzien van het kenteken BH-BL-72, gestolen.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden
Woensdagavond rond 20.45 uur is op de Eindhovenseweg een 46-jarige automobilist uit Helmond gecontroleerd. Een politiesurveillance zag dat de man daar zonder licht reed. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens had de man gedronken. De man verklaarde medicijnen te gebruiken. Hierop is van de man een bloedproef genomen. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verkeerscontrole
Donderdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole op de Merendreef 3 fietsers bekeurd voor het negeren van het roodlicht.

Waalre: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 21.30 en donderdagmorgen 7.15 uur is vanaf de Hutdijk een rode personenauto, Opel Astra, kenteken FP-LH-21, gestolen.