MULTI DEVELOPMENT CORPORATION

MDC koopt 50% aandeel in Aholds Retail Development Company

MDC koopt 50% aandeel in Aholds Retail Development Company in Tsjechië

Gouda, 20 december 2001 - Projectontwikkelaar Multi Development Corporation (MDC) heeft 50% van de aandelen van Retail Development Company (RDC) aangekocht, voorheen 100% eigendom van Ahold Real Estate. Hiermee heeft MDC eveneens een 50%-aandeel in vier projectorganisaties van Ahold Real Estate in Tsjechië verworven. MDC wil binnen drie jaar 100% eigenaar van RDC worden.

RDC, voorheen bekend als Tristannifer Management (Trizec Hahn, Canada, Staniffer UK), is gevestigd in Praag en Brno en is één van de toonaangevende projectontwikkelaars in Tsjechië, met een grote ervaring op het gebied van retail development en property management. In de nabije toekomst zullen ook andere activiteiten op het gebied van onroerend goed deel uitmaken van RDC's productaanbod.

Ronald Dasbach zal namens MDC zitting nemen in de Raad van Bestuur van RDC, Arne Bongenaar namens Ahold Real Estate. Verder bestaat de Raad van Bestuur van RDC uit Lubos Koci (managing director RDC) en Dagmar Vychodilova (chief financial officer RDC).

Multi Development Corporation
Multi Development Corporation, die in Nederland opereert onder de naam van Multi Vastgoed, is een internationale onderneming die zich richt op projectontwikkeling in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda. MDC is gespecialiseerd in geïntegreerde binnenstadprojecten en revitalisatie van verouderde gebieden. Recente voorbeelden zijn het Beursplein in Rotterdam, de Kalvertoren in Amsterdam, het Sint Jorisplein in Amersfoort en het winkelcentrum Armazéns de Chiado in Lissabon. De projecten van MDC zijn reeds vele malen onderscheiden, onder andere met de hoogste internationale onderscheiding voor winkelcentra, de ICSC award. MDC ontwikkelde de hoofdkantoren voor vele internationale ondernemingen zoals Albert Heijn, Nike Europe, KPN, Cap Gemini Ernst & Young en Atos Origin. Dit jaar kreeg de onderneming de opdracht voor de ontwikkeling van het persdorp voor de komende Olympische Spelen in Athene.


-