Daihatsu Holland B.V.

Daihatsu dealers volgens Autoweek de beste
20 December 2001

Autoweek heeft onlangs in samenwerking met onderzoeksbureau Trendbox een tevredenheidsonderzoek gehouden onder haar lezers. Aan de inzenders van de AutoWeek tevredenheidsenquête werd gevraagd hoe tevreden men was over de dealer van hun automerk.

Wie behandelt zijn showroomklant het beste en wie doet zijn uiterste best in de werkplaats? Dealers zijn een belangrijke schakel in de tevredenheid van de autobezitter over zijn auto. Vaak is het zelfs de meest belangrijke reden om opnieuw voor hetzelfde merk te kiezen.

Na het verwerken van de velen inzendingen bleek dat de Daihatsu rijders het meest tevreden waren over hun dealer.

Met 76 punten(verkoop 74/werkplaats 78) waren de Daihatsu dealers duidelijk winnaar. Uitstekend presterende dealers dus volgens AutoWeek. Vooral de servicebereidheid bij aflevering scoort hoge tevredenheid. Ook over de korting is men tevreden. De Daihatsu-monteurs zijn de winnaars in de werkplaats. AutoWeek zag opvallend weinig ontevreden stemmers: er is veel overleg, prima vervangend vervoer en ook andere onderwerpen scoren bovengemiddelde tevredenheid.

De Daihatsu importeur liet zijn blijdschap over de uitslag duidelijk blijken en gaf de volgende reactie in AutoWeek: Daihatsu Holland is zeer trots op de goede score van de Daihatsu dealers in het Autoweek tevredenheidsonderzoek. Het geeft maar weer eens aan dat kleinere en middelgrote bedrijven vaak betere service verlenen en beter op de wensen van de klant kunnen inspelen. De personal touch bij de Daihatsu dealer werpt zn vruchten af. Ik zou zeggen: beste Autoweek lezers, op www.daihatsu.nl vindt u alle Daihatsu dealers in Nederland. Samen met een sterk product moet u bij hen goed en naar alle tevredenheid zaken kunnen doen.

Ook in 2002 zullen de Daihatsu dealers hun uiterste best doen om wederom op het erepodium te staan.