Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.25 uur) Donderdag 20 december 2001

Sittard, inbraak woning:
Op woensdagavond 19 december 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Marsstraat te Sittard. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door een balkondeur te forceren. Eenmaal binnen werd het gehele huis doorzocht. De bewoonster ontdekte de inbraak bij haar thuiskomst omstreeks 21.15 uur. Mogelijk heeft de bewoonster de inbreker gestoord welke overhaast de woning heeft moeten verlaten door vanaf een balkon op de eerste etage omlaag te springen. Daarbij verloor hij een aantal spullen uit de woning. Mogelijk werden er toch nog enkele eigendommen van de bewoner door de inbreker meegenomen ontvreemd. De bewoonster heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, woninginbraak:
Woensdagavond 19 december 2001 heeft in een woning aan de Beneluxlaan te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De bewoner ontdekte de inbraak bij zijn thuiskomst omstreeks 20.30 uur. De bewoner trof een raam aan de achterzijde van zijn woning opengebroken aan. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. Ontvreemd werden een drietal cameras en een onbekend geldbedrag. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, snelheidscontroles:
Op woensdag 19 december 2001 heeft op de Rijksweg Noord te Geleen een snelheidscontrole plaatsgevonden. In het tijdsbestek tussen 10.00 en 11.00 uur controleerde de radarauto de snelheid van 685 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 70 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen allen het proces-verbaal thuis gestuurd. De snelheidscontrole werd tussen 11.15 en 12.15 uur voortgezet op de Spaubeeklaan te Geleen. Van de 550 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 69 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Sittard, inbraken t.n.v. bedrijven:
Vermoedelijk in de nacht van dinsdag op woensdag heeft op een bedrijfsterrein, aan de Mercator 3, inbraken plaatsgevonden. De inbraken werden gepleegd door containers, werkbakken en kisten open te breken of de sloten daarvan te forceren. Vier bedrijven werden door de inbraken benadeeld. Na de omheining van het bedrijfsterrein doorgeknipt te hebben werden voor fl. 10.000,- guldens aan gereedschappen en materialen door de dieven ontvreemd. Weggenomen werden diverse soorten elektrische handgereedschappen waaronder steenzagen, boormachines, haakseslijpers, slijpschijven, maar ook diverse soorten handgereedschappen. Ook verdwenen diverse bouwmaterialen, waaronder steigerplanken, betonplexplaten, kruiskoppelingen en tientallen meters grondkabel. De vier bedrijven hebben inmiddels bij de politie aangifte gedaan van de diefstallen. De dieven moeten gebruik gemaakt hebben van een vrachtauto om de gestolen spullen te kunnen vervoeren. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard, vuurwerkcontroles:
Woensdag 19 december 2001 heeft de politie in de regio Limburg Zuid tussen 12.00 en 17.00 uur langs de landsgrenzen van België op verschillende plaatsen vuurwerkcontroles uitgevoerd. Er werd 169 kilo vuurwerk in beslaggenomen. Zeven personen kregen wegens de illegale invoer een proces-verbaal.
Gisteren werd in de politieregio Limburg-Zuid op verschillende plaatsen langs de landsgrenzen met België voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van vuurwerk. In zes personenautos werd vuurwerk aangetroffen terwijl ook een bromfietsbestuurder werd geverbaliseerd. De opgelegde boetes varieerden van fl. 80,- (kleine hoeveelheid) tot fl. 1000,- (tientallen kilos) terwijl ook het illegaal ingevoerde vuurwerk in beslag genomen werd.
In het totaal werd 169 kilo vuurwerk in beslaggenomen. Tegen een 20 jarige inwoner van Hoofddorp werd proces-verbaal opgemaakt wegens illegale invoer. In zijn auto werd ruim 50 kilo vuurwerk, van allerlei soorten, aangetroffen welke daarop in beslag genomen werd. Hij betaalde daarvoor in een winkel in België fl. 1260. Een boete van fl. 1000,- werd hem na overleg met de Officier van Justitie opgelegd. De vuurwerkcontroles zullen de komende dagen nogmaals herhaald worden.