Ingezonden persbericht

Amsterdam, 20 december 2001
Vanavond 19:30 uur in ASCII, (jodenbreestraat, onder boekhandel Fort van Sjakoo) de film 'Voice of the Voiceless' van Tania Cuevas-Martinez (2000, 48 minuten). Na de film een open veradering om te zien wat er na het recente slechte nieuws dat Mumia Abu-Jamal geen nieuw proces krijgt voor actie ondernomen kan worden.

'Voice of the voiceless' gaat over Mumia Abu-Jamal en de strijd die wordt gevoerd om voor hem een nieuw proces te krijgen. Mumia Abu-Jamal zit al twintig jaar vast na een oneerlijk proces waar hij schuldig werd gevonden aan het doodschieten van een agent.
De film wordt vertoont in het kader van Mumiaplein, een initiatief van de Mumia Steungroep Amsterdam waarbij elke derde donderdag van de maand een film wordt vertoont over Mumia Abu-Jamal, vergelijkbare zaken of over de snelst groeiende industrie dat het gevangeniswezen in de VS intussen is.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat de federale rechter het proces waarbij Mumia Abu-Jamal schuldig werd bevonden rechtmatig vindt en dat Mumia Abu-Jamal dus nog steeds geen nieuw proces krijgt. Nu het er steeds slechter uit gaat zien voor Mumia Abu-Jamal is het van belang dat de mensen die strijden voor een nieuw, en deze keer eerlijk proces, hun koppen bij elkaar steken om te bekijken wat we samen kunnen bereiken. Dat zal na de filmvertoning gebeuren.

Mumia Steungroep Amsterdam
Postbus 15727
1001NE Amsterdam
020 - 670 1995
mumia@dds.nl
www.mumia.dds.nl