Gemeente Deventer

Gesubsidieerde arbeid onder één dak

GEMEENTE SLUIT CONTRACT MET SALLCON VOOR UITVOERING GESUBSIDIEERD WERK

Sociale Werkvoorziening Sallcon B.V. en de Stichting Deventer Werkt fuseren per 1 januari tot één bedrijf dat alle gesubsidieerde arbeid in Deventer onder haar hoede krijgt. Daartoe sluit de gemeente contracten af met Sallcon.

Sallcon B.V. is op dit moment belast met het uitvoeren van de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW). De Stichting Deventer Werkt voert de Wet Inschakeling Werkzoekenden (WIW) uit en de gemeente voert de instroom/doorstroombanen uit. Door de fusie met Deventer Werkt komt de uitvoering van alle vormen van gesubsidieerd werk in één hand. Hierdoor ontstaat een bundeling van kennis en ervaring op het gebied van de toeleiding naar betaald werk voor mensen die er niet in slagen direct in een reguliere baan aan het werk te komen.

In de contracten liggen afspraken vast over de prestaties die Sallcon B.V. zal leveren. Er zijn onder meer afspraken gemaakt over de aantallen gesubsidieerde arbeidsplaatsen die gerealiseerd worden en de aantallen mensen die vanuit gesubsidieerd werk gaan doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. In 2002 moet er een uitstroom van vijftien procent naar regulier werk gerealiseerd worden. Indien Sallcon een hogere uitstroom weet te realiseren, wordt daarvoor een extra vergoeding van de gemeente verstrekt.

Door de fusie wordt Sallcon B.V. één van de grootste werkgevers van Deventer.