Gemeente Nieuwegein

Regels rond kerstversiering
De gemeente en de brandweer in Nieuwegein hebben onlangs een brief opgesteld over de brandveiligheidsregels rond het gebruik van kerstbomen en andere (kerst)versiering. Deze brief is inmiddels bezorgd bij alle scholen in Nieuwegein en bij alle gelegenheden met een horecavergunning waarin meer dan 50 personen gelijktijdig kunnen verblijven (waaronder ook sportkantines, buurthuizen, enzovoort). Aanleiding was de constatering dat er enige verwarring bestaat rond deze regels. Begin december is daar meer duidelijkheid in gekomen.

Toepassing van de regels heeft mogelijk tot gevolg dat de kerstversieringen in de betreffende gelegenheden wat minder uitbundig zijn dan in voorgaande jaren. De gemeente en de brandweer vragen daar uw begrip voor. Met z´n allen proberen we een herhaling van de gebeurtenissen van begin dit jaar in Volendam, te voorkomen.

De regels zijn van toepassing op alle voor publiek toegankelijke gelegenheden waarin meer dan 50 personen gelijktijdig kunnen verblijven. Dit zijn dus niet alleen horecagelegenheden en scholen, maar ook de wat grotere winkels, kerken, bedrijfsgebouwen, kantoorgebouwen, en dergelijke. Als u de brief niet heeft ontvangen, en u denkt dat de brief wel op uw gebouw van toepassing is, kunt u de tekst van de brief met regels rond kerstbomen en versieringen vinden op de website van de gemeente: www.nieuwegein.nl, onder het hoofdstuk ´Veiligheid´. Als u geen internet heeft, kunt u de brandweer in Nieuwegein bellen (6052296) om de brief toe te laten sturen.

De brandweer zal de naleving van deze regels steekproefsgewijs gaan controleren.


---

Invoerdatum 20-12-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein