Korps: Groningen, plaats: Veendam 20-12-2001
Ernstig ongeval N33
donderdag 20 december 2001

Politie zoekt getuigen

Vanochtend omstreeks 08.00 uur vond op de N33 nabij het viaduct Veendammer Poort een ernstig verkeersongeval plaats. Hierbij raakte een 19-jarige man uit Midwolda ernstig gewond, terwijl een 44-jarige man uit Assen eveneens naar een ziekenhuis moest worden gebracht. De rijbaan van de N33 werd gedurende ruim vier uren voor al het verkeer volledig afgesloten.

Het 19-jarige slachtoffer raakte door nog onbekende oorzaak in botsing met een 43-jarige automobilist uit Groningen. Laatste bestuurder kwam vanuit de richting Gieten het viaduct Veendammer Poort oprijden en werd daarbij door de 19-jarige tegenligger geraakt. Beide voertuigen kwamen door het ongeval op de verkeerde rijstrook terecht, waarbij de auto van de Midwolder nogmaals werd aangereden door een 44-jarige automobilist uit Assen, die ook vanuit Gieten het viaduct op kwam rijden. De beide laatste autos vlogen door het ongeval in brand. Dankzij snel reagerende passanten kon het 19-jarige slachtoffer op tijd uit zijn auto worden bevrijd. De 44-jarige Assenaar wist zelf zijn voertuig te ontvluchten. De Midwolder werd met ernstig inwendig letsel naar een ziekenhuis in Groningen gebracht, terwijl de Assenaar met knie en borstletsel in een ziekenhuis in Stadskanaal werd opgenomen.

De politie is tot ruim na 12.00 uur bezig geweest om de wrakstukken te verwijderen en een goed beeld van het ongeval te krijgen. De rijbaan van de N33 werd gedurende het onderzoek bij de A7 Zuidbroek en de rotonde Gieten volledig afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer werd door middel van bebording omgeleid. De drie voertuigen werden total loss afgevoerd.

De oorzaak van de eerste botsing is nog steeds niet duidelijk. De politie is op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau te Veendam tel. 0900-8844.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844