Politiebericht Eindhoven e.o. 20-12-2001
2e Persbericht donderdag 20 december 2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte van zedendelicten aangehouden Afgelopen dinsdag is in zijn woning in Gestel een 14-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van enkele zedendelicten, zoals schennispleging, aanranding met geweld en verkrachting, in de omgeving van de Genneperparken en in het centrum van Eindhoven. In de periode oktober tot en met december van dit jaar zijn bij de politie diverse aangiftes van zedendelicten in de omgeving van de Genneperparken en in het centrum van Eindhoven binnengekomen. Zo werd op 29 november jl. op de Catharinastraat een gewelddadige poging gedaan om een 22-jarige Eindhovense vrouw te verkrachten. Op 5 december jl. trok een man in het Genneperpark een 40-jarige vrouw uit Eindhoven van haar fiets. Zij werd ver-kracht. Deze gevallen leidden tot veel onrust. De politie van de afdeling Eindhoven-Gestel stelde met de andere Eindhovense politie-afdelingen een speciaal onderzoeksteam van twaalf personen samen. De jongen heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd en wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter commissaris.

Eindhoven: Verdachten drugs aangehouden
Naar aanleiding van overlast veroorzaakt vanuit een woning aan de Edelweisstraat is door het Drugs Overlast Team een onderzoek ingesteld. Vanuit de woning werd drugs gedeald. Op woensdagavond tussen 18.15 en 20.10 uur zijn in de directe omgeving van de Edelweisstraat vier mannen, 30,34,40 en 41 jaar en een 30-jarige vrouw, allen uit Eindhoven aangehouden. Zij bezochten het bewuste pand. Bij onderzoek in het pand zijn 25 bolletjes cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. In de woning is de 23-jarige dealer aangehou-den. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De 30, 34, 40 en 41 jarige man zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De 23-jarige dealer is voor nader onderzoek ingesloten. De 30-jarige vrouw bleek de illegale status te hebben. Zij is overgedragen aan de Vreemdelingen Politie.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is op woensdagmorgen om 9.20 uur in een woning aan de Johannesburgstraat een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van beroving portemonnee van een 55-jarige man uit Eindhoven, gepleegd op woensdag 5 december jl. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal auto
Donderdagmorgen rond 10.10 uur is vanaf de John F Kennedylaan een blauwe personen-auto, Alfa Romeo, kenteken 88-HD-ZN, gestolen. De 31-jarige automobilist uit Goirle stopte daar bij een informatiebord. Hij liep naar het bord en liet zijn onafgesloten auto met draai-ende motor onbeheerd achter. Toen de man zich omdraaide zag hij dat zijn auto verdwenen was.

Helmond: Diefstal scooter
Donderdag tussen 12.15 en 12.45 uur is vanaf de Jadestraat een blauwe scooter, merk Aprilia type SR WWW met het verzekeringsplaatje XTW064 gestolen. Het hangslot van de bromfiets is verbroken.

Helmond: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 9.10 en 11.30 uur is op de Rochadeweg een snelheidscontrole gehouden. 1003 voertuigen zijn gecontroleerd. 11 daarvan reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.45 en 11.00 uur is op de Maastrichterweg een snelheidscontrole gehouden. 998 voertuigen zijn gecontroleerd. 130 daarvan reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 134 km/u.

Beek en Donk: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdagavond 22.00 en donderdagmorgen 11.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Brugstraat. De voordeur is opengebroken. Uit het pand verdween een fax en een draagbare telefoon.