Provincie Drenthe

Kerstverrassing voor buurtbuschauffeurs

Assen, 20 december 2001
Persberichtnummer 01-132



Deze week worden alle buurtbuschauffeurs in Drenthe verrast met een VVV-bon van 25 gulden. Het is een blijk van waardering van de provincie Drenthe en de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, De Wolden, Hoogeveen Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo.

De desbetreffende overheden vinden buurtbussen belangrijk voor het platteland. Al sinds 1992 worden deze bussen gereden door vrijwilligers. De overheden hebben veel respect voor de manier waarop de chauffeurs zich altijd belangeloos hebben ingezet. Hun bijdrage heeft voor veel burgers de leefbaarheid en bereikbaarheid van het platteland mede bepaald. De 177 chauffeurs hebben al die jaren naast een onkostenvergoeding voor het buurtbusproject nooit een persoonlijke beloning gehad. Zij moesten het doen met louter lovende woorden. Omdat 2001 het Internationale Jaar van de Vrijwilligers is, wilden de overheden dat dit jaar eenmalig wel doen. Zo hopen zij de chauffeurs eens in het zonnetje te zetten.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl