Adobe kondigt verkrijgbaarheid aan van Acrobat Reader voor Pocket PC-software

Product breidt het bereik van Adobe PDF en de waarde van Acrobat 5.0-software uit

Amsterdam, 20 december 2001 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van network publishing, kondigt de directe verkrijgbaarheid aan van Adobe® Acrobat® Reader® voor Pocket PC, een nieuwe softwaretoepassing die voortbouwt op de visie van het bedrijf, gericht is op het leveren van visueel rijke content op elk moment, overal en op alle apparatuur.

Acrobat Reader voor Pocket PC, die gratis kan worden gedownload van de website van Adobe.com op
http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html, geeft mobiele professionals en andere gebruikers de mogelijkheid content te bekijken in het universele Adobe Portable Document Format (PDF) via apparatuur op basis van de populaire Pocket PC-software van Microsoft Corp.

De vrij verkrijgbare bètaversie van het product werd enthousiast ontvangen door professionals op allerlei vakgebieden, die zeer tevreden waren over het gebruiksgemak en de waarde die de software toevoegt door het bieden van directe toegang tot Adobe PDF-bestanden vanaf zo goed als elke plek.

"Adobe PDF ondersteunt alle hulpmiddelen waarop wij vertrouwen, van technische rapporten met diagrammen en afbeeldingen tot documenten met veel tekst", aldus Al Cohen, een piloot van Air Canada. "Deze informatie in PDF-formaat beschikbaar hebben op mijn Pocket PC is veel gemakkelijker dan overal papier of mijn laptop mee naar toe te moeten nemen. Met Acrobat Reader voor Pocket PC kan ik, waar ik ook ben, in een oogwenk documenten bekijken."

"Wij willen online synoniem maken aan overal beschikbaar. Acrobat Reader voor Pocket PC is een stap in de richting van dat doel", aldus Kendall Whitehouse, director of advanced technology development van de Wharton School van de University of Pennsylvania. "Omdat Adobe PDF een standaard formaat is voor het verspreiden van veel van ons materiaal, zoals onder andere brochures over de school, onderzoek door de faculteiten en opdrachten voor de studenten, biedt Acrobat Reader voor Pocket PC onze medewerkers en studenten zo goed als onbeperkte toegang tot belangrijke informatie. Hierdoor kunnen zij materiaal bekijken op een manier die past bij hun drukke agenda en manier van leven."

Acrobat Reader voor Pocket PC brengt de toegevoegde waarde van de bekroonde Adobe Acrobat® 5.0-software en Adobe PDF binnen handbereik van gebruikers van een uitgebreide reeks van apparatuur, zoals HP Jornada, Compaq iPAQ en Casio CASSIOPEIA Pocket PC personal digital assistants (PDA's). Adobe PDF-bestanden die werden aangemaakt in Acrobat 5.0, Adobe InDesign® 2.0 en Adobe PageMaker® 7.0 zijn het beste leesbaar via Pocket PC-apparatuur, omdat deze bestanden automatisch worden voorzien van informatie over paginastructuur en opmaak. Hierdoor kunnen teksten op een handheld apparaat gemakkelijker en betrouwbaarder opnieuw worden ingedeeld.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Acrobat Reader voor Pocket PC is per direct gratis verkrijgbaar via http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html voor de HP Jornada 520, 540 en 560, de Compaq iPAQ H3630, H3635, H3670, H3135, H3760, H3850 en H3870 en de Casio CASSIOPEIA E-125, EM500, E-115 en E-200 Pocket PC PDA's. Het product ondersteunt de besturingssystemen van de Pocket PC en Pocket PC 2002, is compatibel met Windows 98, Windows ME, Windows NT® 4.0, Windows 2000 en Windows XP, en vereist Microsoft ActiveSync 3.1 of 3.5 (ActiveSync 3.5 wordt niet ondersteund door Windows NT 4.0) en een Pocket PC met minimale geheugencapaciteit van 16 MB. Acrobat Reader voor Pocket PC is aanvankelijk uitsluitend verkrijgbaar in de Engelse versie. Naar verwachting zullen toekomstige versies andere talen ondersteunen. Ga voor meer informatie naar
http://www.adobe.com/products/acrobat/acrrmobiledevices.html.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com, www.adobe.nl, www.adobe.be) is opgericht in 1982 en bouwt bekroonde softwareoplossingen voor Network Publishing, inclusief web, e-paper, print, video, draadloze en breedbandtoepassingen. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, beheren en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,2 miljard.

###

© 2001 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Acrobat, Acrobat Reader, InDesign en PageMaker zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft, Windows en Windows NT zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Casio en CASSIOPEIA zijn gedeponeerde handelsmerken van Casio Computer Co., Ltd. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilmer Heck
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164 - 166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl
URL: www.text100.com

Please note: Text100bv will be closed from 24-28 December 2001.