Ingezonden persbericht

20-12-01

Apeldoorn

PERSBERICHT

VanDrie Group behaald BRC-erkenning

De kalverslachterijen T. Boer & Zn. (Nieuwerkerk a/d IJssel) en Ekro (Apeldoorn), beide onderdeel van de VanDrie Group, hebben de nieuwste norm op het gebied van voedselveiligheid, de BRC-erkenning (British Retail Consortium), behaald. Deze erkenning die supermarkten hanteren voor hun leveranciers is één van de zwaarste voedselveiligheid- en kwaliteitsgaranties om de consument van een veilig en betrouwbaar kalfsvleesproduct te voorzien.

Door een uniek traceringsysteem van de VanDrie Group zowel in de kalvervoederproductie als de vleesproductie is de complete keten transparant. Verder wordt voldaan aan de nieuwe etiketteringseisen zodat de consument kan zien dat hij absoluut veilig kalfsvlees koopt.

Op het gebied van dierwelzijn scoort zij nog beter en loopt vooruit op wet- en regelgeving. Alle dieren worden in groepen gehouden. Ze hebben de ruimte en kunnen ruim maïs eten, zodat het natuurlijk herkauwgedrag wordt bevorderd. Diverse speeltjes zorgen er voor dat het kalf zich lekker voelt.

De VanDrie Group is een particulier Nederlands bedrijf en wereldmarktleider op het gebied van kwaliteitskalfsvlees. Onder normale omstandigheden wordt met ruim 1000 medewerkers een omzet behaald van ongeveer 1 miljard euro.

De Nederlandse kalversector probeert met man en macht uit het diepste dal ooit, het jaar 2001, te klimmen. Eerst was er BSE, dat bij kalveren niet voorkomt, en toen MKZ met als gevolg dat de prijzen onderuit gingen en vele grenzen dicht gingen voor het Nederlandse kwaliteitsvlees.

Ook de VanDrie Group, heeft het tijdens de MKZ zwaar te verduren gehad. Als integrale ketenproducent is de Group op alle onderdelen hard getroffen. Maar juist door deze kenmerkende integrale ketenproductie zal zij haar posities weer veroveren met de afzet van Nederlands kalfsvlees.

Het komend jaar wordt met extra innovatie en inzet de strijd aangegaan. Diverse nieuwe kalfsvleesproducten komen op de markt.

Als wereldmarktleider blijft de VanDrie Group ook in 2002 vooroplopen.

Noot voor de redactie,