Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Level 3 wil zakelijk ISP klantenbestand en McLeodUSA overnemen

Acquisitie vergroot geografisch bereik van Level 3 tot alle 50 staten in de V.S.

Amsterdam, 20 december 2001 - Level 3 Communications zal het dial-up Internet Service Provider (ISP) zakelijke klantenbestand van McLeodUSA Incorporated overnemen, evenals bepaalde Internet- en databelangen van het communicatiebedrijf. Het bedrag dat met de overeenkomst is gemoeid bedraagt 55 miljoen Amerikaanse dollar. Level 3 zal ook bepaalde schulden overnemen die met de over te nemen activiteiten zijn verbonden. De acquisitie behelst lopende klantencontracten, ongeveer 350 POPs (Points of Presence) in de Verenigde Staten en aanverwante faciliteiten en (schakel)apparatuur. De bedrijven zijn verder overeengekomen dat McLeodUSA klanten kan blijven ondersteunen in de regio's waarin het actief is. Door de overname kan Level 3 nu managed modem-diensten in alle 50 staten van de V.S. aanbieden en daarbij 80 procent van de Amerikaanse bevolking bereiken (voorheen was dit 37 staten en 57 procent van de bevolking).
"De acquisitie van het zakelijk klantenbestand van McLeodUSA vergroot niet alleen de geografische reikwijdte van onze dial-up Internettoegang, maar zal naar verwachting ook onze omzet bij huidige McLeodUSA zakelijke klanten opstuwen," aldus Kevin O´Hara, president en chief operating officer van Level 3. "Dankzij onze sterke financiële positie zijn we in staat strategische marktkansen te benutten wanneer die zich voordoen." Level 3 handelt thans per maand meer dan 400 miljoen dial-up Internet inbelgesprekken af voor zijn ISP-klanten. Dit komt overeen met meer dan 10 miljard minuten online gebruik per maand van zakelijke en particuliere eindgebruikers via het Level 3 MPLS-netwerk van 10 gigabits per seconde. Een gigabit bestaat uit 1 miljard bits en geeft aan hoeveel informatie per seconde kan worden verstuurd. Mulitprotocol Label Switching (MPLS) is een Internet Protocol (IP) routeringstechnologie, waarmee Level 3 zijn netwerkmanagement kan stroomlijnen, vereenvoudigen en goedkoper maken.
Het doorgaan van de overeenkomst met McLeodUSA hangt nog af van goedkeuring door de daartoe bevoegde autoriteiten en van het doorlopen van de gebruikelijke procedures. Naar verwachting zal dit proces tijdens de eerste helft van 2002 zijn afgerond.

Over Level 3 Communications
Level 3 Communications (Nasdaq: LVLT) is een wereldwijd opererende onderneming voor of van informatie- en communicatiediensten. Het bedrijf levert een breed pakket aan diensten, waaronder IP-diensten, breedbanddatatransport en de eerste diensten binnen de industrietak die gebaseerd zijn op Softswitch (brug tussen analoge en digitale telefoonnetwerken). Voorts biedt Level 3 Communications co-locatiediensten in de vorm van geavanceerde faciliteiten voor netwerkvoorzieningen en ondersteuningsdiensten aan IP-intensieve ondernemingen zoals ISP's (aanbieders van internetdiensten), ASP's (aanbieders van toepassingsdiensten) en Content Providers (aanbieders van inhoud). Level 3 levert hoofdzakelijk aan communicatie-intensieve bedrijven die hun diensten leveren via het Level 3 netwerk. Het internetadres van Level 3 is www.Level3.nl.



Ingezonden persbericht