Ingezonden persbericht

Persbericht

20 december 2001

50% van kostbare IT tijd verspild
~ routineklusjes kosten hoogbetaalde IT vakmensen tijd en werkplezier ~

Terwijl IT vakmensen dun gezaaid zijn, vergooien de meeste ondernemingen hun kostbare arbeidstijd met routinematige en administratieve klussen, zoals software-troubleshooting of broncode-analyse. Uit een recent onderzoek onder softwareontwikkelaars, uitgevoerd door CAST Software, blijkt dat men gemiddeld zo n 50% van de werktijd kwijt is aan dit soort routinewerk.

Omdat de technische documentatie binnen een project zelden up-to-date is, moeten de verschillende leden van een ontwikkelteam telkens opnieuw in de broncode gaan graven naar technische informatie, wanneer ze hun applicaties op een veilige manier willen ontwikkelen en onderhouden. Het vinden van de volledige en juiste technische informatie is een waar huzarenwerk en vertaalt zich in het handmatig doorworstelen van duizenden lijntjes bestaande code. Bij dit handmatige zoeken worden vaak dingen over het hoofd gezien en vergissingen gemaakt, wat weer resulteert in lange test- en debugsessies na afloop van de ontwikkelfase.

Door het gebruik van automatische broncode-analyse en -administratie zou deze zoek- en testtijd drastisch kunnen worden ingekort. Als men de Application Mining Suite van CAST gebruikt, behoren deze routineklussen grotendeels tot het verleden. Deze analyseert in een mum van tijd duizenden of zelfs miljoenen code-onderdelen in verschillende programmeertalen en ontwikkelomgevingen en maakt de onderlinge samenhang transparant. Hierdoor kan het complete IT team, van ontwikkelaar tot IT manager, toepassingen beter beheren en sneller op veranderingen reageren. De CAST technologie zorgt ervoor dat alle leden van het ontwikkelteam, tijdens de hele life cycle van een applicatie, toegang hebben tot de volledige technische informatie over die applicatie, in de vorm van online, up-to-date technische documentatie en grafische roadmaps van de interne applicatiestructuur.

CAST Software ondersteunt de meest voorkomende databases, applicatieservers en programmeertalen, zoals SQL, Webtalen, Java en 4GL en 3GL (Visual Basic, Oracle Forms, Power Builder en Java).

"Application Mining is voor de IT Manager wat Data Mining voor de business manager is," zei Jérôme Raynal, Managing Director bij CAST Benelux. "In plaats van langdurig in de broncodes te moeten wroeten, kunnen gebruikers van onze Application Mining Tools alle gebruiksgegevens real time in een centrale databank opslaan en ten alle tijden raadplegen."

(353 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over CAST Benelux
CAST (EuroNM "7289") is de pionier en marktleider in de snelgroeiende Application Mining markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. CAST heeft 250 werknemers in dienst, verspreid over vier kantoren in de VS en in tien Europese grootsteden. Ruim 1800 blue chip bedrijven hebben CAST in huis gehaald. Daarnaast erkennen zowel belangrijke IT analisten als software handelaars de unieke waarde van de CAST Application Mining technologie.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: CAST Benelux
Myriam Schächtel, Marketing Afdeling:
m.schachtel@castsoftware.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: yvonnev/janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com