Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Openstelling subsidieregeling (agrarisch) natuurbeheer verlengd

20 december 2001 - Staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft besloten de aanvraagperiode voor de subsidieregelingen agrarisch natuurbeheer en natuurbeheer met twee maanden te verlengen. De aanvraagperiode liep van 2 november 2001 tot 1 januari 2002 en loopt nu tot 1 maart 2002.

Afgelopen zomer heeft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer laten weten de openstelling van de subsidieregelingen te wijzigen. Bij voorgaande openstellingen was het mogelijk het hele jaar aanvragen in te dienen. Dat is nu niet meer het geval. De staatssecretaris heeft hiertoe besloten, opdat tijdig in 2002 duidelijkheid kan worden gegeven omtrent honorering van de aanvraag. Deze verandering in openstelling vergt een langere gewenningsperiode en daarom besloot Faber de aanvraagperiode te verlengen.

De subsidieregelingen zijn onderdeel van het Programma Beheer, dat is bedoeld om de kwaliteit van de natuur en het landschap in Nederland te verbeteren. Het pakket 'faunarand' is ook in deze 'verlengde' aanvraagperiode niet opengesteld. Er zijn wel andere pakketten beschikbaar voor bouwland zoals het pakket 'akkerflora randen'.

De regelingen worden uitgevoerd door LASER Roermond. Aanvraagformulieren en brochures zijn te bestellen via het telefoonnummer van LASER Klantenservice 0475 - 355 555. LASER Klantenservice is geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur. Indien u vragen heeft over het gebiedsplan kunt u contact opnemen met uw provincie of uw provinciale DLG-vestiging.