Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 20 december 2001

GorillaPark en Microsoft bundelen krachten om de groei van hightech starters in Europa te versnellen

Unieke samenwerking op Europees niveau

Gorillapark en Microsoft zijn een samenwerkingsverband aangegaan om het aantal startende Internettechnologiebedrijven in Europa te kunnen vergroten. De samenwerking heeft tot doel om startende hightech ondernemers een inspirerend pakket aan diensten te bieden waarmee ze snel kunnen groeien en waarbij de kennis, ervaring en de producten van Microsoft voor een extra versnelling kunnen zorgen.
"We zijn zeer ingenomen dat wij dit fascinerende samenwerkingsverband kunnen aanbieden aan Europa's meest innovatieve high-techbedrijven", aldus Jeroen Mol, CEO en oprichter van GorillaPark. "Net als GorillaPark heeft Microsoft een duidelijke visie op het vernieuwende element van startende bedrijven en weet duidelijk wat de behoeftes en eisen van startende ondernemingen zijn." "Deze samenwerking is bedoeld om een signaal te kunnen afgeven dat Microsoft gelooft in vernieuwing ondanks het barsten van de technologie luchtbel, aldus Simon Witts, Vice President Sales en Marketing Europa, Middle East en Africa, "Met GorillaPark hebben we een Europese partner gevonden om succesvol te kunnen zijn bij het ondersteunen van startende bedrijven."

De overeenkomst kent een aantal bijzondere elementen;

De samenwerking bestaat o.a. uit een gevarieerd pakket van adviesdiensten op strategisch en technologisch gebied, gefocust op het versnellen van de bedrijfsvoering, alsmede advisering op het terrein Microsoft.NET, wireless technology, XML-language en electronic commerce.

De overeenkomst biedt tevens de mogelijkheid om samenwerkingsovereenkomsten te sluiten met specifieke partners op het terrein van hardware, netwerkinfrastructuren, hosting, Internetverbindingen, systeemintegraties en de ontwikkeling van applicaties.

De overeenkomst is voor beide partijen uniek. Microsoft is nooit eerder een dergelijke samenwerking aangegaan met andere Europese incubators en Gorillapark heeft nooit eerder een dergelijke deal gesloten met een softwarebedrijf.

"Visionaire technologieën zoals Microsoft. NET creëren nieuwe kansen voor startende ondernemingen om vernieuwende toepassingen te ontwikkelen", aldus Michel N'guettia, Vice President Product Marketing van GorillaPark. "We bieden onze GorillaParkbedrijven nu een uitgebreide reeks toepassingen die Microsoft in huis heeft en die zij ten volle kunnen benutten "

GorillaPark
GorillaPark, opgericht in januari 2000, is de vooraanstaande Europese business versneller en incubator die startende hightechondernemers, die specifieke technologische vernieuwingen in een vroeg stadium weten te herkennen, begeleidt in hun eerste kritieke fase van ontwikkeling. GorillaPark investeert op dit moment in Mobil Commerce, Pharmeon, Distractions, WebPerform, Yellowtrack, Nerve Wireless, Exaide, Moonshake Technologies, Vibrant Media, Barbadosoft, Pushloop, Cloudlink, Picar, PrimaryDotNet, Vizuri en Natural Motion. Investeringen in andere start-ups worden momenteel overwogen.

Microsoft
Microsoft, opgericht in 1975 opgericht, is wereldleider in software, diensten en internettechnologie voor de zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten en diensten, ontworpen om mensen in staat te stellen de software op ieder moment, op elke plaats en op elk gewenst platform te kunnen gebruiken.


---

---

---

---

Noot voor de redactie (