Euronext Brussels

Persberichten - 20/12/2001

Barco - Coats, de grootste naaigarenproducent ter wereld, kiest BarcoVision als automatiseringspartner

Barco - Coats, de grootste naaigarenproducent ter wereld, kiest BarcoVision als automatiseringspartner

Kortrijk, 20 december 2001. COATS PLC, de grootste leverancier van industrieel naaigaren ter wereld met productie- en distributiecentra in 65 landen en met hoofdkwartier in London, heeft BarcoVision gekozen voor de levering van zijn automatiseringsstuurkasten voor ververijen. Het contract loopt over een periode van tien jaar. BarcoVision, met onder andere de productlijnen Barco Sedo en Beacon, die actief zijn in systemen voor ververijen, is één van de drie kernactiviteiten van de BARCO groep. Dit is wellicht de grootste bestelling in zijn soort die ooit werd geplaatst waar ook ter wereld.

Het contract voorziet in de levering van Barco Sedo SM5000 sturingen, die Coats nodig heeft nu grote uitbreidingen gepland zijn. Er zullen ook bijkomende eenheden geleverd worden in het kader van een gefaseerde vervanging van de bestaande sturingen van het bedrijf. Het contract houdt ook de levering en installatie in van SedoMaster controlesystemen. Zij omvatten de productie-, managementrapporterings- en netwerkmodules van BarcoVision.

SedoMaster is een op Windows NT gebaseerde oplossing ontworpen om de individuele SM5000 sturingen te verbinden en te controleren. SedoMaster zal iedereen bij Coats, van machine-operatoren tot het senior management, een geïntegreerd systeem aanbieden dat in staat is zowel recepten als processen te beheersen. Het zal ook de nodige interfaces leveren aan andere systemen, zoals chemicaliëndosering en receptmanagement.

Andrew Morgan, Global Supply Chain Director van Coats in Uxbridge, stelt: We hebben onszelf ertoe verbonden onze klanten een prima service te bieden, waar ter wereld ze ook actief zijn. Daarom richten we constant nieuwe filialen op in groeiende markten.

We hebben BarcoVision gekozen als onze bevoorrechte partner omdat hun internationale aanwezigheid hen in staat stelt onze wereldwijde activiteiten te ondersteunen. Daarenboven biedt hun consequente focus op productontwikkeling de garantie dat onze ververijen steeds toegang zullen hebben tot de meest geavanceerde systemen. We zijn opgetogen BarcoVision als onze lange-termijnpartner te hebben en we kijken ernaar uit met hen samen te werken in de komende maanden en jaren.

Wat de BARCO Groep betreft is Eric Dings, Dyehouse Division Manager, uiteraard zeer enthousiast over het prestigieuze order dat werd binnengehaald: Het strekt iedereen in het BarcoVision team tot eer en net als Coats kijken wij ernaar uit dit referentiecontract ten uitvoer te brengen.

Over BARCO

BARCO, met hoofdzetel te Kortrijk, België, bestaat uit drie kernactiviteiten die alle actief zijn in Image processing. Barco Projection is aanwezig in verschillende markten van grootschermvisualisatie. BarcoView ontwikkelt en vervaardigt visualisatie-systemen voor levenskritische beslissingen, terwijl BarcoVision zich concentreert op systemen voor visuele inspectie en kwaliteitscontrole. De hele BARCO groep haalde in 2000 een omzet van 751 miljoen euro. BARCO heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in 97 landen wereldwijd. Sinds 1986 staat BARCO genoteerd aan de Brusselse Beurs, en nu aan Brussels/Euronext. BARCO maakt deel uit van de BEL 20, de Next 150 en de Dow Jones Sustainability Indexes.

Meer informatie over BARCO kan u vinden op het Web: http://www.barco.com

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels