Kamer van Koophandel Middelburg

activiteitenplan

Zeggenschap in het waterschap

Kandidaten gezocht voor verkiezingen

Het komende jaar staat in het teken van de verkiezingen. Zo wordt op 6 maart 2002 de bestuurders voor het waterschap Zeeuwse Eilanden gekozen. Hoewel het waterschap een soort overheidsinstantie is, wordt het bestuur niet samengesteld vanuit de politiek, maar uit groepen die belang hebben bij het werk van het waterschap. Daar horen zeer zeker ook bedrijven bij. De verkiezingen voor het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen vinden in november 2002 plaats, samen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Iedereen die een bedrijfsruimte in gebruik heeft, betaalt waterschapsbelasting voor ondermeer de zuivering van het bedrijfsafvalwater. Volgens het principe betalen is zeggenschap kunnen ook ondernemers zeggenschap krijgen door kandidaten aan te dragen voor het waterschapsbestuur. Uiteraard kunt u ook uzelf verkiesbaar stellen. Tenminste, als u ouder bent dan 18 jaar. Kandidaten hoeven geen Nederlands paspoort te bezitten, niet in het waterschapsgebied te wonen en hoeven niet tot de categorie te behoren waarvoor hij of zij zich kandi-daat stelt. Kandidaten mogen zich slechts voor één categorie verkiesbaar stellen. Verder moeten kandidaten tien personen uit de categorie "bedrijfsgebouwd" bereid vinden de kandidatuur te steunen door middel van een handtekening. Op 22 januari 2002 vindt de kandidaatstelling plaats.

Bedrijfsleven

In het Algemeen Bestuur van het waterschap Zeeuwse Eilanden is plaats voor 6 vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven. Op 6 maart 2002 kiest het bestuur van de Kamer van Koophandel de kandidaten namens het bedrijfsleven. In overleg met BZW en MKB-Zeeland vraagt de Kamer van Koophandel iedereen die van plan is zich kandidaat te stellen de Kamer van Koophandel zo snel mogelijk te informeren. C

Contactpersoon bij de Kamer is Jan Bruurs, tel.: (0118) 67 35 32 of >a href="jbruurs@zeeland.kvk.nl"> e-mail
. Er is dan tijdig bekend of er voldoende kandidaten zijn.

Voor meer informatie over de bestuursfuncties kunt u terecht bij het waterschap: Tel.: (0113) 24 10 00.