Gemeente Apeldoorn

Keywords:

Eén miljoenste reiziger stadsbus

De miljoenste reiziger maakt op donderdag 20 december 2001 gebruik van de stadsbus. Vanwege deze feestelijke gebeurtenis overhandigt wethouder Van de Glind zelf het vervoerbewijs aan de reiziger. De grens van de verkoop van het miljoenste vervoerbewijs is eerder behaald dan de gemeente had verwacht. De prognose was negen maanden na invoering van het piektarief op 1 mei 2001.

Per 1 januari 2002 kost een retourtje met de stadbus één euro. De praktijk moet uitwijzen of de reiziger de bus blijft gebruiken. Vanwege een korting van 1,20 gulden op het vervoerbewijs hebben busreizigers vanaf 1 mei 2001 veelvuldig gebruik gemaakt van de stadsbus. De nieuwe tariefstelling van het pluskaartje is nog altijd goedkoper dan een stadsretourtje op de strippenkaart dat afhankelijk van het aantal zones 3,30 tot 5 gulden kost.

In totaal investeert de gemeente zes miljoen in het anderhalf jaar durende vervoersexperiment. De gemeente probeert van het rijk en de provincie financiële middelen te krijgen zodat ook de bewoners van de dorpen mee kunnen profiteren.

Programma uitreiking miljoenste pluskaartje
12.00 uur Ontvangst op het busstation
12.15 uur vertrek vanaf busstation met lijn 5 richting Woudhuis/Osseveld
12.15 12.45 uur uitreiking miljoenste pluskaartje door wethouder Van de Glind
12.45 uur Afsluiting

© 2001 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer