Gemeente Bergen op Zoom


Raadsleden krijgen"lieveheersbeestje" opgespeld

Bij aanvang van de raadsvergadering op donderdag 20 december zal burgemeester P. van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom het eerste lieveheersbeestje opgespeld krijgen. Dat gebeurt omdat de gemeente Bergen op Zoom het jaar 2002 tot themajaar 'bestrijding zinloos geweld' heeft uitgeroepen. Het lieveheersbeestje wordt door de landelijke stichting tegen zinloos geweld als logo gebruikt. Nadat A. van de Vreede, voorzitter van de Bergse werkgroep Bestrijding Zinloos Geweld, het eerste exemplaar bij de burgemeester heeft opgespeld, zal hij vervolgens de lieveheersbeestjes bij de fractievoorzitters van de politieke partijen opspelden. De andere raadsleden krijgen het speldje daarna ook uitgereikt.

Het themajaar Bestrijding Zinloos Geweld zal op vrijdag 18 januari goed aanvangen. Dan staat er namelijk een tocht gepland door de binnenstad van Bergen op Zoom. Geen stille tocht, zoals die de laatste jaren in verschillende plaatsen in Nederland zijn gehouden, maar juist een tocht waar lawaai kan worden gemaakt. Bergen op Zoom heeft ervoor gekozen niet te wachten totdat een stille tocht noodzakelijk is, maar probeert juist op deze manier duidelijk te maken dat iedereen (van jong tot oud) erbij gebaat is dat er geen zinloos geweld wordt gepleegd.
Na de tocht op vrijdag 18 januari vindt er een bijeenkomst plaats in de Gertrudiskerk op de Grote Markt. Daar worden verschillende korte toespraakjes gehouden en wordt gemusiceerd. Ook daar is eenieder van harte welkom.